Hüda-Par Diyarbakır'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı

HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugün Diyarbakır’da PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısı sert bir dille kınandı.

Hüda-Par Diyarbakır'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı
15 Ağustos 2016 - 14:17

HÜDA PAR Genel Merkezi, Mardin-Diyarbakır-Batman üç yolunda onlarca sivilin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı lanetledi.

Saldırılar hiçbir değer taşımayan mankurtlaşmış bir çetenin halk düşmanlığıdır

Yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özellikle son zamanlarda PKK’nin polis veya asker kişi ve binalarını bahane ederek gerçekleştirdiği sivillere yönelik katliamlar kabul edilemez bir vahşet ve barbarlıktır. Sivil insanların birinci hedef olacağı bilindiği halde ortaya konulan bu insanlık dışı eylemler, meşru hiçbir amaca hizmet etmeyen, İslami ve insani hiçbir değer taşımayan mankurtlaşmış bir çetenin halk düşmanlığından başka bir anlam içermemektedir.”

Bugün gelinen noktada PKK’nin bu tür saldırılarının şaşırtıcı olmadığının belirtildiği açıklamanın devamında, “PKK’nin, maşası olmayı övünç vesilesi kıldığı emperyalist güçlerin, siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmaları için cinayet ve katliamlarına hız verdiği açıktır. Kurulduğu günden bugüne muhaliflerini sindirmeyi ve yok etmeyi amaç edinen bu ihanet şebekesinin son yıllarda başta büyük oranda destekçi bulduğu ilçeleri, ardından hedef gözetmeksizin sivil halkı katletmeye yönelmesi, acı olsa da şaşırtıcı değildir.” denildi.

“Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz”

Katliamlar gerçekleştiren PKK’ye yönelik halkın tepki göstermesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Halkımızın kendi namı hesabına cinayet işleyen, katliamlar gerçekleştiren bu ihanet şebekesine karşı haklı ve meşru tepkisini ortaya koymasının zamanı gelmiştir. PKK’nin bombalı saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

(İLKHA)


Bu haber 2433 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü