HÜDA-PAR HİLVAN'DA HUSUMETLİ AİLELERİ BARIŞTIRDI

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde gençler arasında çıkan kavgadan dolayı üç aile arasında yaşanan husumet, HÜDA PAR’ın ara bulucu olmasıyla son buldu.

HÜDA-PAR HİLVAN'DA HUSUMETLİ AİLELERİ BARIŞTIRDI
19 Ekim 2015 - 14:39

Gençler arasında çıkan kavgadan dolayı üç aile arasında yaşanan husumet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hilvan ilçe Başkanlığı’nın ara bulucu olmasıyla son buldu.

HÜDA PAR Hilvan ilçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen barış programında, kavgalı olan üç aile bir araya getirildi.

Programa; HÜDA PAR Hilvan ilçe Başkanı Bedih Çiftçi, parti yöneticileri ve husumetli olan Neimi, Karakeçili ve Keji ailelerinin önde gelen isimleri katıldı. Gençler arasında yaşanan kavga daha fazla büyümeden, husumet sona erdirildi.

Halil Cidal Hoca, barış programında yaptığı konuşmada ailelere yönelik şu nasihatlerde bulunarak, dünyanın bir imtihan yeri olduğunu, bütün Müslümanların kardeş olduğunu, bu nedenle kardeşlerin, şeytan ve dostlarının hiçbir şekilde aralarını bozacak fitnelere izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Yapılan kısa sohbetin ardından aileler, Kur’an-ı Kerim’e saygı taziminde bulunduktan sonra birbirleriyle musafaha yaparak barıştılar. Aileler, tertiplenen barış programı için HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanlığına teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

(İLKHA)




Bu haber 3574 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü