HÜDA-PAR ŞANLIURFA MİTİNGİ BAŞLADI

Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılacağı miting düzenliyor.

HÜDA-PAR ŞANLIURFA MİTİNGİ BAŞLADI
22 Mart 2014 - 12:08

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları devam ediyor. HÜDA PAR seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda, saat 14.00'te , Hür Dava Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katılımıyla seçim mitingi düzenliyor.

MİTİNGTEN AYRINTILAR

13:55 - Program okunan Kur'anı Kerim İle Başladı

14:00 - Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, "Belediyecilikte ilk imarı İnsandan başlatacağız.", "Bu seçimlerin tek kazanını, kaybetme ihtimali hiç olmayan tek parti Hüda-Par’dır."


HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, davalarının Hz. İbrahim’in (a.s) davası olduğunu ifade etti.


 


“Bu dava Hakkın yanında yer almak, Hak Teâlâ’yı yanına almaktır”


HÜDA PAR’ın bir dava partisi olduğunu tekrarlayan HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, davalarının Hak-batıl mücadelesinde hakkı tutanların hakkı ayağa kaldıranların davası olduğuna dikkat çekti.





Hakkın yanında yer almak Hak Teâlâ’yı yanına almak olduğunu sözlerine ekleyen, Güneş, “Haklıya karşı güçlüden yana olmayı tercih edenlere sesleniyoruz, Gerçek güçlü olanlar çağın Nemrutları ve Firavunları olan Amerika, Avrupa, Rusya ile onların yerli işbirlikçileri değil, hakiki güç sahibi olan Hak Teâlâ’yı yanına alanlardır. İlla da güçlü olandan yana olmak isteyenlere diyoruz ki gelin sanal değil hakikive mutlak güçlünün yanında yer alalım. Öyle ki, sadece bu dünyaya değil her iki dünyaya hükmeden güçlünün yanında yer alalım. Onun emrinde olalım. O’na boyun eğelim. Ona itaatle hakiki hürriyetin tadına varalım.  Ona isyanı özgürlük diye yutturan nefsin ve şeytanın iflah olmaz köleleri olmaktan kurtulalım.  O’nun Cellecelalühu emir ve yasaklarını çiğnemeyi “yani açıkça günah işlemeyi özgürlük kabul edip ve bu özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmak için diyaneti yardıma çağıranlara inat gelin hep birlikte “günah işleme özgürlüğünü” ayaklar altına alıp, çiğneyelim” dedi.


 


“Gelin Urfalılar, bu davaya sahip çıkalım”


“Bu dava, kahinlerin uyarması ile doğdukları taktirde saltanatlarını yerle bir edeceklerinin haber verildiği ve bu nedenle doğar doğmaz öldürülmesi emredilen Musa’ların İbrahimlerin davasıdır” diye konuşan Güneş, “Şimdi İbrahimler büyümekte olduğunu görmenin telaşıdır, bu taşlamalar, molotoflamalar, ateş toplamalar. Evet bu yakılan ateşler putları kırmak suretiyle nemrudi barışı bozan İbrahim içindir. Gelin Urfalılar, bu davaya sahip çıkalım, ateşle barışın olmayacağını barışın ancak selamla ya da diğer adiyle islamla olacağının nemrudilere gösterelim. Sizler İbrahim’in çocukları ve aynı zamanda Üstad Bediüzzaman’ın kardeşlerisiniz. O üstad ki kalbindeki iman nedeniyle darağacını Nikola Nikolaviç’ekarşısında kıyama tercih etmiştir. Ceberut hükümetin “Urfa’yı derhal terk et! Emrine karşı” üstadın yanında yer alan Urfalılar, gelin bu seçimlerde onun davasının yanında yerimizi alalım. Bu dava bir iktidar mücadelesi değil, Gençliğimizi imansızlıkla, hayâsızlıkla, ahlaksızlıkla içki, kumar ve fuhuşla cehenneme çağıranlara dur demek, büyük günahlarla hanelerimizde yangın çıkaranlara karşı bir itfaiye hareketidir.  Sizden istediğimiz oy falan değil, bu ateşi söndürmek için belki bir kova belki de bir avuç su ile destektir. Bizler giderek büyüyen bu yangınların ferdi faaliyetlerle söndürülemeyeceğini anladığımızdan bu itfaiye teşkilatını kurmak zorunda kaldık. Yangının maalesef yayılmak gibi kötü bir ahlakı vardır. Bu gün yangından uzak olan hanelerimiz bu yangından sonsuza dek selamette değildirler. Sizler bu itfaiye teşkilatına yardımla bir bakıma hanelerinizi tutuşmaktan korumuş olacaksınız. Bu teşkilatımız tamamen bir zaruretten doğduğundan bir gönüllüler hatta yangının riski karşısında bir fedailer hareketidir. Faaliyetlerimiz karşısında beklentimiz, cehennemden korunmak ve dolayısıyla cennete kavuşmaktır. Gayretlerimiz karşılığında kimseden “zırnık” beklentimiz olmadığı gibi kimseye bir “zırnık” vaadimiz de yoktur, bu böyle biline” ifadelerine yer verdi.


 


“Her bir âlim ümmet için bir kale hükmündedir”


Halka “Bu yangınları nasıl söndüreceğiz?” diye soran Güneş, “Mahalli seçimlerle ne ilgisi var bunun, diyeceğinizi sanmıyorum ama yine de söyleyeyim. Belediye denilince ilk akla gelen imardır. Bizle işe insanımızı imarından başlayacağız, Hanelerimizin imarından başlayacağız. Hanelerimizi yangına yani günahlara dayanıklı olarak inşa edeceğiz. Üç beş mahalleye ya da köye bir karakol yanı sıra bir medrese inşası ile bir bakıma yangına erken müdahale imkanı sağlayacağız.” İfadeleri ile miting konuşmasını sürdürdü.


 


Medreselerde her nevi şeytani taarruza karşı kaleler inşa edeceklerini sözlerine ekleyen Güneş, “Her bir alim ümmet için bir kale hükmündedir.  Yine belediye denilince akla yetim malı gelir. Yetim malı adeta yitik mal gibi sahipsizdir, korumasızıdır. Onun için kolay yoldan köşeyi dönmek isteyenler buna bu kadar iştahlanıyorlar. Bizler aslında bu malın sahipsiz olmadığına, sadece sahipsiz gibi göründüğüne inanıyoruz. O yetim malının hakiki sahibi Azizdir, Züntikamdır.  Biz ücretini hakiki sahibinden almak üzere bu mala bekçilik yapmaya bu emanetin nöbetini tutmaya talibiz. Bize “kazanır mısınız? kayıp mı edersiniz?” diyenlere, kazanma ve kaybetme kumarda olur diyoruz. Biz kumar oynamıyoruz. Biz bir amelenin akşam yevmiyesini aldığı gibi Allah’ın arzında Allah’ın dinine amelelik ediyoruz. İşverenimiz çok cömerttir. Yevmiyemizi kat kat fazlasıyla verir. Biz bundan eminiz. Bu yüzden kazanması en garanti parti biziz. Oyum boşa gitmesin diyenlerin tek adresiyiz. Sandıkların boş çıkması değil,sehpaların kurulması dahi kaybımıza delalet etmez. Çünkü seleflerimiz, nara giderken de dara giderken de hep kazandılar. Biz niye kaybedelim ki. Yeter ki o yolun yolcusu olalım” diye ifade etti.


 


“İdarecilerinizde adalet, merhamet, şefkat ve cesaret arayın!”


Şanluurfalılara Urfa şivesi ile hitap eden Güneş, “Aziz Urfalı, Sen siye geldiyse şindi dinle beni, bax siye ne diyecağam. Bize deyiler ki, biye oy verin bu keder sene beldiyeclix yapmışam, yox ben bu kadar sene devlet xızmeti yapmışam. Biye ne kardaşım, babayın xerine mı yapmışsan. Yanı demax istiler ki bız tecrübeliyıx. Olsun tecrübe kıymetlı ama onun da bifiyatı var. Tecrübenin kilosu kaça. Basaram parayı alıram tecrübeyi. Daha uzun yıllar belediye ve devlet tecrübesi olan birkaç danışman aldi mı bu iş tamam. Trafik mesley  mı var, kıtabını yazanı al getir parasından hallettir. Bunların hepsi paradan alınabilen şeyler. Biz idareçımız daedelet, merhemet, şefket, cesaret arix. Bunlar paradan satılı mı? Yox. Ha ben demiyem ki bunlar sadece bız de var. Bizden başka kimsede yox. Demaxistiyem ki siz idarecide bunları arayın. Doğrusu budır” ifadelerini kaydetti







14:15 - Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş'in konuşması sona erdi.


14:25- Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu konuşmalarını yapmak üzere sevgi gösterileri arasında kürsüye çıktı.


Halkı, Kürtçe (Kurmanci, Zazaki), Türkçe, ve Arapça olarak selamlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  seçime bir hafta kaldığı hatırlatmasını yaparak, bundan 15 ay önce HÜDA PAR’ı kurduklarını söyledi.





eferanslarının İslam olduğunu tekrarlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, diğer siyasiler üsluplarını kirletmeyeceklerini söyledi.





Nihai amaçlarının Rızayı İlahi’ye varmak olduğu vurgusu yapan Yapıcıoğlu, “Biz insanların teveccühünü kazanmak için Allah’ın gazabına sebep olacak hal ve hareketlerde bulunmayacağız. Bizleri ölümle tehdit etseler, cezaevlerini yol gösterseler de bizler Rabbimizden ve yolundan ayrılmayacağız. Herkes birbirini kötülüyor. Diğer partileri karalamaya çalışıyor. Siyasetin üslubu bu olmamalı diyoruz ve meydanlara çıkarak hedef ve projelerimizi anlatıyoruz. İnşallah bizler bu üslubu sürdürdükçe birileri kendi hatalarını görecek. Ve çığır açtığımız bu hayırlı yolda bizleri takip edecekler” dedi.





“Çağdaş Firavunlar ve Nemrutlar hala bu millet ile uğraşıyor”


yanlış adaylarla seçimi kazanmaktansa, doğru adamlarla seçimi kaybetmeyi tercih ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, “Keşke bütün siyasi partiler bu çizgiye gelse. Bu bilinçle çalışılırsa siyaset düzelir. 90 yıldan beridir milletin inancı, kıyafeti, dili ile savaştılar. İttihad ve Teraki Partisi bu milleti kendisi olmaktan çıkararak başka bir millet haline getirmek için uğraştı. Onlar yeni bir ulus, yeni bir millet oluşturacağız dediler. Âlimlerimizi zehirleyenler, katledenler, cezaevlerine atanlar onların bu davasının önüne geçemedi. İşte Üstad’ın, Şeyh Said’in talebeleri yine meydanları doldurarak bu haklı davanın sesini yükseltiyorlar. Nemrut Hz. İbrahim’i ateşe attı, peki kazandı mı? Hayır, kaybettiler. Kazananlar Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. Muhammed (s.a.v), Üstad Bediüzzaman oldu. Çünkü kazanan her zaman Hak olacaktır. Çağdaş firavunlar ve nemrutlar hala bu millet ile uğraşıyor. Ama Peygamberimizin ve Üstad’ın talebeleri de yolunda durmadan mücadele edecektir. Bu davayı yükselterek daha da ileriye götürecekler” ifadelerine yer verdi.





“Hür olmak La İlahe İllallah demektir”


Hür bir davanın erleri olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “HÜR DAVA dedik adımıza. Bizler hür bir davayız. Bizlerin kutlu bir mücadelesi var. Bizlerin sadece bu milleti değil, 1,5 milyar İslam ümmetini kurtaracak büyük bir davamız var. Ve davamız insanları Allah’a kul olmaya çağırmaktır. Hür olmak Allah’a kul olmaktır. Hür olmak nefsin esaretine girmek değildir. Hür olmak La İlahe İllallah demektir. Çağdaş nemrut ve zalimlerin hepsine La diyoruz. Sahte ilahlar edinenlere, sizlerin ilahlarınızın hepsinin içi boştur diyoruz. Hz. İbrahim putları kırarken o taşları değil, Nemrut’a ve onun o boş davasına balta sallıyordu. La diyelim bütün sahte ilahlara, la diyelim bütün tağuti sistemlere” dedi.





“Tüm alanlarda başörtüsü serbest olmalıdır”


Bu milletin Müslüman bir millet olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Öyleyse örtüsünden dolayı bir kadın kınanamaz. Bacılarımız, bir kısım mekânlara örtülü alınırken, bir kısım alanlara da örtülü alınmaması söz konusu olamaz. Tüm alanlarda, yargıda orduda, sağlıkta ve tüm okullarda başörtüsü serbest olsun. Yeter artık diyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz satışı yapılmasın artık. Sizlerin hiçbir düzenlemeniz bizim inancımızla ters düşmemeli. Bizim inancımıza ters yasa, kanun ve yargı kararı çıkaramazsınız. Bu sistemler halkın inancı ve değerleriyle barışmalıdır. Türkiye’de azınlıklara tanınan haklar dahi ülke sahibi olan Müslümanlara çok görüldü. Gıdım gıdım verildi. Ama biz buna dur demek için bunu değiştirmek için yola çıktık. Farkımız budur. Bizim bir farkımız da diğer partiler particilik yaparken, partilerini anlatırken bizler tebliğ yapıyoruz. Bizler insanları partimize değil, Allah’a ve Allah’a kul olmaya çağırıyoruz. Bizler, sen siye gel Urfalı, özünü kaybetme, özüne gel diyoruz. Ama bunu sadece Urfalılara değil, tüm insanlara özüne gelmesi çağrısında bulunuyoruz. Bizler, başkalarının menfaatleri için kendi ahiretimizi heba edecek kadar cesur değiliz. Bizim selamımız da muhabbetimiz de âlemlerin Rabbi olan Allah için olacaktır” diye konuştu.


Mitingin sona ermesinden sonra halay parçalarının çalması ile meydandaki yüzlerce kişi tekbirler eşliğinde halay çekti


 


14:20- Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşması sona erdi.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 5561 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü