İmam hatip öğrencilerinden Arakanlılara sıcak aş yardımı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri topladıkları harçlıklarıyla Arakanlıların kaldığı kamplarda sıcak yemek dağıtımını üstlendiler.

İmam hatip öğrencilerinden Arakanlılara sıcak aş yardımı
28 Mart 2018 - 10:42

Hayırseverlerin destekleriyle Arakanlılar için inşa edilen, içinde mescitlerin de olduğu çadır köyü, aydınlanma ihtiyacı için güneş enerjili ışıldaklar ve dikiş atölyesi gibi projeleri geçtiğimiz günlerde hayata geçiren Avrupa Yetim-Der, Siverek Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin topladıkları harçlıklarıyla sıcak aş dağıtımında bulundu.

Daha önce Afrika ülkesi Çad'da bir su kuyusu da açtıran Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bu kez Bangladeşin Cox's Bazar kentinde bulunan Kutupalong kampında yaşam mücadelesi veren mazlum Arakanlılara sıcak aş dağıtımına vesile oldu.

Konuyla ilgili konuşan Avrupa Yetim-Der Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın, imam hatip lisesi öğrencilerinin bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti.

Bu ay içerisinde Arakanlı mültecilere yönelik yaptıkları yardımları anlatan Günaydın, "Myanmar sınırında bulunan Bangladeş'in Cox's Bazar şehrindeki mülteci kamplarında kalan Arakanlılara yönelik insani yardım çalışmalarımız kapsamında geçen hafta bölgedeydik. Bu kapsamda, mültecilerin sığındığı en büyük kamp olan Kutupalong'da çadır köyün açılışını güvenlik yetkililerinin katılımı ve kampa yerleşen ihtiyaç sahiplerinin sevinç gösterileri eşliğinde gerçekleştirdik. En az 8 kişiden oluşan 85 Arakanlı ailenin yerleştirildiği çadır köyünde kadın ve erkekler için birer mescit de hizmete açtık. Mescitlerden birine ise isim olarak FETÖ tarafından 1998 yılında infaz edilen Cevzet Soysal'ın adı verildi. Ayrıcı çadır köyündeki mescitlerin yanında hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce kişinin temiz su ihtiyacını karşılayacak olacak olan 2 su kuyusunun da açılışını gerçekleştirdik. Kamp bölgelerinde elektrik olmadığından dolayı aydınlanma ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisiyle çalışan ışıldıklar da dağıtılırken Arakanlı mağdur kadınların geçim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için dikiş makinelerinin olduğu atölyenin açılışı da gerçekleştirildi." diye konuştu.

Günaydın, kamp bölgesinde bulunan Birleşmiş Milletler ve Bangladeş askeri yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde acil ihtiyaç olarak, Çocukların eğitimi, sağlık ocakları ve çadırların sağlamlaştırılması gerektiğini anlattıklarına dikkat çekti.

Günaydın, "Kamp görevlileri önümüzdeki haftalarda özellikle Arakanlıların bulunduğu kamp bölgelerinde şiddetli bir şekilde etkili olacak muson yağmurlarının başlaması ile beraber, bulaşıcı hastalık barınma ve eğitim alanında ciddi sıkıntıların baş göstereceği bilgisini paylaştı." dedi.

Günaydın, son olarak hayırseverlere çağrıda bulunarak Arakanlı mültecilere yönelik yardımlarının süreceğini kaydetti.

(İLKHA)


Bu haber 3254 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...