İNŞAAT İŞÇİLERİ SİGORTASIZ İŞE HAYIR DEDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen inşaat işçileri inşaatlarda sigortasız çalıştıklarına belirterek muhasebeci müteahhit ve denetimlerdeki yetersizliklerden dolayı yetkilileri suçladı.

İNŞAAT İŞÇİLERİ SİGORTASIZ İŞE HAYIR DEDİ
28 Nisan 2014 - 10:29

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde bulunan inşaatlarda binlerce kişinin sigortasız çalıştırıldığını belirten işçiler sigortasız çalıştıklarından dert yanarak muhasebeci müteahhit ve denetimlerdeki yetersizliklerden dolayı yetkilileri suçladı.

Lezgo'nun Parkında toplanan işçiler adına basın açıklamasını Abdurrahman Arpacık (36) Okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere tüm Şanlıurfa milletvekillerine, Şanlıurfa Valisine, Siverek Kaymakamına, Siverek Belediye Başkanına, Şanlıurfa ve Siverek SGK il ve ilçe müdürlerine ayrıca bütün yetkililere sesleniyoruz. Siverek’teki inşaatlarda binlerce işçi sigortasız olarak çalışmaktadır. Sigortası olan işçiler ise kendi ceplerinden verdikleri para ile sigortalarını yatırmaktadırlar. Muhasebeciler, adete müteahhitlerin taşeronu haline gelmiştir. Muhasebeciler para karşılığı müteahhitlere adam bularak sigortalı yapmakta bu sigortası yapılan kişiler ise ya başka inşaatlarda çalışmakta ya da köyde oturmaktadır. Kısacası inşaat ile alakası olmayan insanlar inşaatlarda sigortalı olarak çalışıyor gözükmektedir.

Denetimlerin yetersiz olduğu vurgulanan açıklamada, “ Yetkili birimlerce denetim hiç yapılmamakta veya yetersiz yapılmaktadır. Bunun sonucu olarak inşaatlarda iş kazası geçiren işçiler ya o gün işe başlamış gösterilmekte ya da o gün orada olmadığı gibi gösterilmektedir. Denetim yetersizliği ve yapılan usulsüzlüklerden dolayı müteahhit ve muhasebeciler istedikleri gibi at koşturmaktadır.

Okunan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3121 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü