IRAK HACI ADAYLARINI ENGELLEMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye`den kutsal topraklara gidecek olan 1200 kişilik hacı adayı 5 gündür Irak yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden bekletildiği iddia edildi.

IRAK HACI ADAYLARINI ENGELLEMEYE DEVAM EDİYOR
19 Ekim 2012 - 17:37

IRAK- Türkiye`den kutsal topraklara gitmek için karayolu ile Irak topraklarından geçen 1200 kişilik hacı adayı hiçbir gerekçe gösterilmeden 5 günden bu yana bekletildiği iddia edildi.


Hacı adaylarının engellemesi ile ilgili olarak mağdur hacı adaylarından Bülent Demir, İlke Haber Ajansı`na son durum ile ilgili bilgi vererek, "Kerbela`yı geçtikten sonra, Suudi Arabistan kapısına 180 km kala beş günden bu yana Irak askerleri tarafından, hiçbir gerekçe ve neden gösterilmeden araçlarımız durdurularak geçişimize engel olunmuştur. Hacı adayı olduğumuz bilindiği halde Irak askerleri tarafından didik didik aranarak mağdur edildik" dedi.


Demir, Irak Kürdistan`ı tarafından pasaportlarına mühür vurulduğunu ve kendilerine izin verildiğini belirterek ama Irak yönetiminin, pasaportlarına vurulmuş olan bu mührün geçersiz olduğunu kendilerine iletildiğini açıkladı. Demir, bundan dolayı pasaportlarının Türkiye`ye gönderildiğini de sözlerine ekledi.


Bekletildikleri bölgede su, tuvalet ve lavabo olmadığı için çok zor durumda olduklarını dile getiren Demir, şu an Irak askerleri tarafından Zaxo şehrine geri getirildiklerini ifade etti.


Demir , 2500 km yol aldıklarını neden bekletildiklerini bilmediklerini ifade ederek, birilerinin bu probleme atmalarını istedi.


(Osman İçli-İLKHA)

Bu haber 4459 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek