İSOTÇULAR MEMLEKETİNDEN İSOT GAZINA TEPKİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da dün polisle çatışıp biber gazı ve copla dağıtılan esnaf bugün de belediyeye yürümek isteyince yine polis engeliyle karşılaştı.Bir kişi Valilik bahçesindeki

İSOTÇULAR MEMLEKETİNDEN İSOT GAZINA TEPKİ
20 Şubat 2008 - 22:30
Atatürk Anıtı önünde boğazına orak dayayıp tehdit savurdu.
Şanlıurfa'da uyarılara rağmen kent dışına taşınmayan ve bu nedenle işyerleri mühürlenen, dün protesto gösterisinde polislerce coplanıp, biber gazı ile püskürtülen Küçük Sanayi Sitesi esnafının öfkesi dinmedi. Belediyeye yürüyen esnaf yine polis engeliyle karşılaşırken, bir kişi Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde boğazına orak dayadı.

 

Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren ve bir süre önce kent dışındaki Evren Sanayi Sitesi'nde yapılan yeni işyerlerine taşınmayan 434 işyeri, belediye zabıtasının geçtiğimiz pazar sabah erken saatlerde yaptığı 'Şafak' operasyonuyla mühürlenmişti. Sabah işlerlerine gelen esnaf, mühürleri görünce kararı protesto etmişti. Dün belediye binasına yürümek isteyen esnaf, polisin coplu ve biber gazlı müdahalesiyle karşılaşmıştı. Esnaf bu sabah Küçük Sanayi Sitesi'nde toplanmaya başladı. Kararı protesto eden esnaf, kendileri için çözüm üretmediğini ileri sürdükleri AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı şikayet etmek için Ankara'ya gitme kararı aldı. Kendi aralarında aldıkları kararın ardından kişi başına 100 YTL toplayan esnaf, akşam saatlerinde otobüsler ile gidecekleri Ankara'da, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Şanlıurfa Milletvekilleri ile görüşeceklerini söyledi. Bir süre burada Belediye Başkanı Fakıbaba aleyhine slogan atan esnaf, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne doğru yürüyüş başlattı. Yaklaşık 100 esnaf, Cumhuriyet Caddesi üzerinde slogan atarak bir kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa Valiliği'ne gelmek isterken, Atatürk Bulvarı üzerinde yolu kesen polislerce engellendi. Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği karşısındaki Ziraat Bankası önünde toplanıp, "Başkan istifa", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Biz terörist değiliz" şeklinde sloganlar attı.

 

'İSOTÇULARA İSOT SIKTILAR'

 

Dün belediyeye yürüyüşleri polislerce engellenen, cop ve biber gazı ile püskürtülen esnaf, ikinci kez aynı durum ile karşılaşmamak için uyarı üzerine yeniden Küçük Sanayi Sitesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bir grup, bir gün önce yaşananları, "İsot memleketinde üzerimize isot gazı sıktılar. Terörist gibi bizi copladılar" sözleriyle protesto etti. Geri dönüşlerinde de slogan atmayı sürdüren esnaf, kısa bir süre Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Yapılan uyarının ardından yolu trafiğe açtı daha sonra Küçük Sanayi Sitesi'ne dönerek, beklemeye başladı.

 

Yaşananların ardından belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba sessizliğini korurken, polis ise olası provokasyon ve saldırılara karşı belediye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 24 saat boyunca panzer ve çok sayıda polisin hazır bekletildiği belediye önünde, ayrıca çok sayıda da sivil polis görev yapıyor.

'BANA EKMEK VERİN'

 

Öte yandan sitede oto tamirciliği yapan 47 yaşındaki Ahmet Kurt, yanına aldığı çekiç ve bazı tamir aletleriyle birlikte Şanlıurfa Valiliği bahçesine geldi. Atatürk Anıtı önünde elindeki çekiç ve tamir aletlerini yere atan Kurt, "Bana ekmek verin" diye bağırdıktan sonra üzerinden çıkardığı orağı boğazına dayadı. Valilikte görevli polislerin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren esnaf, "6 çocuğum var. Evim ve işyerim kira. İşyerimi kapattınız, ben şimdi nereye gideceğim. Açım ve bana ekmek lazım" dedi. Kurt'un yanına gelen Asayiş Şube Müdürü Gürsel Yıldız, bir süre konuştuktan sonra ikna etti. Kurt, daha sonra polislerce ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu haber 3347 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü