KADIN GİRİŞİMCİLERE BELGELERİ VERİLDİ

KOSGEB tarafından ilçe kaymakamlığımızca açılan "Girişimcilik" kursunu bitiren 58 kursiyere sertifikaları verildi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE BELGELERİ VERİLDİ
13 Şubat 2015 - 15:09

Siverek El Cabir Endüstri Meslek Lisesinde yapılan törene Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy ve birçok daire amiri katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, kadınların eğitimlerinin artırılması amacıyla birçok çalışma yaptıklarını belirterek, "Kadınlarımızın sosyal ve iş hayatına katılımlarını sağlamak amacıyla dört kadın merkezi ve bir Aile destek merkezi olmak üzere 5 birimimiz kadınlarımıza hizmet vermektedir. Bu merkezlerimizin aktif çalışmaları için kaymakamlık olarak her türlü maddi ve ekipman desteğini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz "dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar daha önceki görevleri sırasında da sürekli olarak kadınların sorunları ile ilgilendiğini ve birçok komisyonda görev yaptığını belirterek, "İlçemizde öncelikli olarak çözüme kavuşturmak isteğim sorun organize sanayi bölgesi, bunun bitimiyle birlikte erkeler kadar kadınlarımıza da istihdam imkanı ortaya çıkacak " Dedi.br>
Bir erkek milletvekili olarak kadınların sorunlarının büyük kısmının erkeklerden kaynaklı olduğunu belirten Gülpınar, "Ben öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum. Kadınlarımızın sorunlarının büyük bir kısmı erkeklerin varlığından kaynaklıdır. Ben şunu belirtmek istiyorum bir kadına kalkan eli yüce Rabbim bu dünyada da öbür dünyada da ateşler içinde yaksın" dedi.

Konuşmalar sonrası 58 kadına sertifikaları verildi.br>
www.siverekgenclik.com


Bu haber 2443 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu