KALİTELİ İŞ GÜCÜ VE İŞ YERİ HEKİMİ BULUNDURUN

KALİTELİ İŞ GÜCÜ VE İŞ YERİ HEKİMİ BULUNDURUN

KALİTELİ İŞ GÜCÜ VE İŞ YERİ HEKİMİ BULUNDURUN
16 Şubat 2015 - 07:10

 


İş yerlerinde hemen her işi yapan bir uzman bulunur. Yapılan işin kalitesine bağlı olarak çalışan personeli elinde tutmak ve işi bilen birine sorumlulukları vererek rahat etmek her iş yeri sahibinin isteğidir. Ancak zaman zaman oluşabilecek güvenlik yada sağlık problemleri nedeni ile personelin çalışamayacak duruma gelmesi de kaçınılmazdır. Bu gibi durumlarda iş yerinin kendisini güvenlik ve sağlık problemlerine müdahale etmesi ve ilgi göstermesi çalışanlar için birinci derecede motivasyon kaynağı olabilir. Bunun için bir işyeri hekimi bulunduran iş yerleri pek çok kişinin tercihi olacaktır. Yasa ile bir iş yerinde 50’nin üzerinde bir personeliniz bulunuyorsa iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu getirildi. İşyeri hekimi bulunduranlar daha kaliteli iş gücü ile de çalışma şansı elde edebiliyor. Doktorlar için de işyeri hekimliği yeni bir istihdam sahası haline gelmiş durumda. Ancak bunun için belli bazı eğitimleri almaları da gerekiyor. İş yeri hekimliği İstanbul Sertifika programı arayanlar için Tema Akademi verdiği eğitimler ve uzman eğiticiler ile dikkat çekici bulunuyor.


Elbette doktorların her birinin bir uzmanlık alanı bulunuyor. Ancak işyeri hekimi olmak isteyenler için bir işyerinin temelde ihtiyacı olan sağlık problemlerine eğilebilmesi ve yapması gereken rutin görevleri öğrenebilmesi için bir eğitime ihtiyacı bulunuyor. Tema Akademi işte tam bu noktada devreye girerek ihtiyaçları gideriyor. Bu eğitimler ile iş yeri hekimlerinin; temel görevleri olan sağlık gözetimi, eğitim,  bilgilendirme, kayıt, rehberlik ve danışmanlık gibi işler için eğitimle bilgilendirmeler yapılır. İş yerinde çalışan personelin sağlık ile ilgili kayıtlarının tutulması, işe giriş muayeneleri, periyodik muayeneler, portör ve koruyucu sağlık muayeneleri gibi rutin görevler vardır. Bunun dışında iş yerindeki hijyen şartlarının kontrol edilmesi, sağlık ile ilgili risklerin belirlenip hayati tehlike oluşturabilecek öğelerin ortadan kaldırılması, ilkyardım ve acil müdahale hizmetlerinin düzenlenmesi ve personelin bu konularda eğitimler alması işyeri hekiminin görevleri arasında yer alır. Yasa ile zorunlu hale gelen işyeri hekimliği, aslında iş yeri güvenliğinin de önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Çünkü sağlık ile ilgili tehlikelerin tespiti ile personelin işe daha hazır duruma gelmesi sağlanır. Bu sayede sağlıklı çalışanlar ile işe daha iyi motive olmuş elemanlar bir araya gelip iş kazaları daha aza indirilebilir.


Tema Akademi, 6331 sayılı Kanuna göre Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kamu kurumları, üniversiteler ve özel kurumlar İş yeri hekimliği eğitimi verebilir maddesinden hareketle iş yeri hekimliği kurslarını da vermektedir. Uzman kadro, temelde iş yeri hekimi olmaya karar veren kişilere gerekli tüm eğitimleri eksiksiz bir biçimde sağlamaktadır. Aslında Tema Akademi web sitesi üzerinden bilgi olarak da verilen kurs içerikleri konusunda bilgi alma şansınız bulunuyor. Bilgi alarak işyeri hekimi olmayı düşünenler www.temaakademi.com adresine gitmeliler siteye göz atmak için.

Bu haber 2444 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...