KAR YAĞIŞI NEDENİYLE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Yogun Karyağışı olanDüzce'nin kaynaşlı, Ş.Urfa'nın Siverek, Rize'nin bazı ilçeleri ile Ordu ve kastamonunun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ
26 Aralık 2006 - 21:20
Ordu'da, yoğun kar yağışı nedeniyle Gürgentepe ilçesinde yarın, Kabadüz ilçesinde ise yarın ve perşembe günü, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verileceği bildirildi.

Kaynaşlı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde, yarın eğitime ara verileceği ifade edildi. Hava koşullarının elverişli olması halinde 28 Aralık Perşembe gününden itibaren eğitimin sürdürüleceği kaydedildi.

Kastamonu'da da yoğun kar yağışı nedeniyle Devrekani, Azdavay, Ağlı ve Küre ilçelerinde yarın ve perşembe günü, İnebolu ve Çatalzeytin'de ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Bu arada Kastamonu'da, kar kalınlığı kent merkezinde yaklaşık 10, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 545 köy yolundan 161'inin ulaşıma açıldığı ve çalışmaların sürdüğü bildirildi.

* * *

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde de okulları tatil etme kararı
alınmıştı. Kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilköğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

* * *

Rize'de etkili olan kar yağışı sonucu Kalkandere, İkizdere, Çamlıhemşin ve Güneysu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Rize'de bugün aralıklarla devam eden kar yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kalkandere, İkizdere, Çamlıhemşin ve Güneysu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Rize Milli EĞitim Müdür Rasim Çelik, kar yağışının devam etmesi ve elverişsiz hava şartlarından dolayı Kalkandere, İkizdere, Çamlıhemşin ve Güneysu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini söyledi. Çamlıhemşin ilçesinde bugün öğleden sonra da okulların tatil edildiğini hatırlatan Çelik, "Kar yağışının devam etmesi nedeniyle 4 ilçemizde okulları 1 gün tatil edildi." dedi.

Çelik, diğer ilçelerdeki okulların durumunun yarınki hava şartlarına göre yeniden değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 2661 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü