KARACADAĞ KAYAK MERKEZİ TÜRKİYE'NİN SAYILI KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA

Sabah gazetesinde yayınlanan haberde, Türkiye'deki önemli kayak merkezleri arasında Siverek karacadağ Kayak Merkezi'de yer aldı. 

KARACADAĞ KAYAK MERKEZİ TÜRKİYE'NİN SAYILI KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA
24 Şubat 2011 - 19:44

ATABARI

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Mersivan Dağı'nda yer alan kayak merkezinde kar kalınlığının 180 santimetre olarak ölçüldüğünü belirtti. Yetkililer, merkeze ulaşılabilecek tüm yolların açık olduğunu bildirdiler.


PALANDÖKEN VE BAYRAKTEPE

Doğu'daki kayak merkezlerinden Bayraktepe'de 155, Palandöken'de ise 84 santimetre olarak ölçüldü.
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 155 santimetreye ulaştı.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışla birlikte, kar kalınlığının 84 santimetreye ulaştığı Palandöken'de Rusya, Ukrayna, Fransa ve İran'dan gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Palandöken'de 30, 21 ve 18 No'lu pistlerin dışında, güney, 22 No'lu, vadi ve hallpass pistlerinde kayak yapılabiliyor.

ULUDAĞ

Aralıklarla etkili olan yağış sonucunda, Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 115 santimetreye çıktı. Hava sıcaklığının sıfır derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağışların aralıklarla hafif şekilde devam etmesi bekleniyor.

KARTEPE

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de kar kalınlığı 90 santimetre olarak ölçüldü. Marmara Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda seyredilebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi'nde uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 14 kayak pisti bulunuyor. Kartepe'de tek konaklama merkezi olan ve 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli otelin hafta sonu doluluk oranının yüzde 98'e ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

KARACADAĞ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi sınırlarındaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 40 santimetre ölçüldü. Konaklama tesislerinin olmadığı merkez, hafta sonları Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelenler tarafından ilgi görüyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Bu haber 3093 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü