KARACADAĞ'IN ALTINDAN HAYAT SUYU FIŞKIRIYOR

Karacadağ bölgesinde kayalıklar altından fışkıran yer altı suları, bölgeye hayat veriyor.

KARACADAĞ'IN ALTINDAN HAYAT SUYU FIŞKIRIYOR
07 Mayıs 2014 - 09:09

DİYARBAKIR - Zengin su altı kaynaklarına sahip olan Karacadağ, altından fışkıran yer altı suları ile bölgeye hayat veriyor. Karacadağ’ın birçok noktasında kayalıkların altından çıkan yer altı sularının yapılan incelemelerde çok sağlıklı olduğu, bakteri ve kireç içermediği belirtiliyor.

Karacadağ civarında ikamet eden köylülerden Bahattin Atlı, Karacadağ’ın su kaynakları bakımından zengin bir bölge olduğunu belirterek “Karacadağ’da birçok noktadan kaynak suyu çıkıyor. Bizler de bu suları hem kendi ihtiyacımız, hem de hayvanlarımız için kullanıyoruz.“ dedi.

Diğer bir bölge sakini Selahattin Atlı ise, bölgeden çıkan suyun sağlıklı olduğunu belirterek “Birkaç ay önce bazı yetkililer gelerek suyun sağlıklı olup olmadığını kontrol ettiler. Yapılan incelemeler sonucu suyun çok sağlıklı ve temiz olduğunu söylediler.“ şeklinde konuştu.

Öte yandan; birçok noktadan çıkan yer altı kaynak sularının birleşmesi ile akarsular ortaya çıkıyor. Bölgeden çıkarak akan su, başta Çınar ilçesi olmak üzere birçok köyün su ihtiyacını da karşılıyor. Köylülerin imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı birçok noktadan akan kaynak suları, ticari manada değerlendirilemiyor.

(Vedat Aydın –İLKHA)


Bu haber 4790 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu