KARAHAN AŞİRET DÜĞÜNÜNDE DOLAR YAĞMURU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da Karahan aşireti mensuplarından Faruk Karahan'ın düğününde dolarlar havada uçuştu, davetliler geline takı takmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Faruk Karahan ile gelin Didem Altıkardeş’in başından atılan dolarları

KARAHAN AŞİRET DÜĞÜNÜNDE DOLAR YAĞMURU
27 Ekim 2007 - 13:56
çocuklar ve orkestra elemanları yerlerden toplamak için birbiriyle yarıştı.
      Karahan Aşireti reisi işadamı Nevzat Karahan’ın müteahhit şirketinde çalışan yeğeni 33 yaşındaki Faruk Karahan ile 24 yaşındaki Didem Altıkardeş’in düğünü, El-Ruha Otel’de gerçekleştirildi. Düğünde gelin ve damat, zılgıtlar eşliğinde salona girdi. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre halay çekip, göbek atan davetliler, çiftin sahneye çıkmasıyla birlikte dolar atma yarışına girdi. Havaya saçılan dolarları toplamak için çocuklar ve görevliler birbirleriyle kapıştı. Saz ekibi, bir ara müzik yayınına ara verip, dolarları saydı.
      Yaklaşık bin kişinin katıldığı düğün töreninde, çiftin nikah şahitliğini Şanlıurfaspor Başkanı Fatih Bucak ile Karahan aşireti reisi Nevzat Karahan yaptı. Nikahın ardından damat Faruk Karahan’ın kuzeni Servan Karahan’ın elinde bulunan yüzlerce dolarlık desteyi pistte bulunanların başına saçması dikkat çekti. Yaklaşık 5 bin doların havaya atıldığı gecede, siyah bir çantaya doldurulan dolarları saymakta zorlanan saz ekibi dolarları desteleyerek çantaya yerleştirdi. Saz ekibinin bazı görevlileri ise davetlilerin getirdiği YTL’leri dolara çevirerek seyyar dövizcilik de yaptı.
      Gecenin sonunda ise davetliler bu kez gelin ve damada takı yarışına girdi. Takı töreninde gelin Didem Altıkardeş’i onlarca cumhuriyet altını, 39 bilezik, altın zincir ve yöresel atın takıldı. Gelinin altınları taşımakta zorlandığı görüldü.
      Davetlilere 20 koyun kesilerek hazırlanan fırında kuzu tarağı, pirinç pilavı ile şıllık tatlısı ikram edildi.
Bu haber 5311 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü