Karantinada bulunan mahalle sakinleri ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Şekerli kırsal mahallesinde 5 gündür karantinada bulunan mahalle sakinleri; gıda, temizlik ve hijyen maddesi sıkıntısı yaşıyor.

Karantinada bulunan mahalle sakinleri ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor
08 Nisan 2020 - 09:00

Siverek ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şekerli Mahallesinde Antalya’dan gelen 86 yaşındaki Ahmet T. Coronavirus belirtileri göstermesi üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Burada yapılan Coronavirus testinin pozitif çıkması üzerine Ahmet T. hastanede karantina altına alınırken, Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca da Şekerli Mahallesi 14 gün boyunca karantina altına alındı.

Karantinadan dolayı mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, mahalle sakinleri bazı ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor.

Telefon ile İLKHA’ya ulaşan mahalle sakinlerinden Ahmet Büyülü, “5 gündür karantina altındayız. 9 gün daha karantinamız sürecek. Bizim çok şükür bir sorunumuz ve ihtiyacımız yok. Yalnız bazı mahalle sakinlerinin gıda, temizlik ve hijyen sıkıntısı var. Komşumuzun ihtiyaçları ile ilgili jandarmaya haber verdik. Jandarmada gerekli yerlere bildirmiş. Yardım getireceklerini söylediler ama halen ihtiyaçlar karşılanmadı.” şeklinde konuştu.

Karantinadan dolayı ister istemez etkilendiklerini belirten Büyülü, “Şu an evdeyiz, bazen dışarı çıkıyoruz. 65 yaş üzerine ve 20 yaş altı dışarı çıkamıyor. Burası şehir gibi değil, dışarı çıkıyoruz. Ama mahalle dışına çıkamadığımız için bazı ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. İster istemez evde kalmamız psikolojik olarak bizleri etkiliyor.” ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Kadir Demir ise eşinin ve kendisinin rahatsız olduğunu, bazı ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

(İLKHA) 


Bu haber 1756 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek