KARATAŞ: SALDIRI TERÖRÜ İŞARET ETMİYOR

Karataş : Siverek’te Yaşanan Saldırı Terörü İşaret Etmiyor

KARATAŞ: SALDIRI TERÖRÜ İŞARET ETMİYOR
30 Eylül 2015 - 11:07

Toplumsal uzlaşı ve Barış Derneği (TUBDER) Başkanı Kenan Karataş’tan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye yönelik saldırı ile ilgili düşündürücü açıklamalar geldi.. Başkan Karataş, yetkililerin olaydan hemen sonra yaşanan olayı teröre bağlamalarının aceleyle verilmiş bir karar olduğunu söyledi. Karataş kendi incelemelerinde olayın terör saldırılarıyla hiçbir yönden benzerlik göstermediğini ifade etti. Karataş bu saldırının Siverek sınırların da yapılmasının yapanların Siverek’le bağlantısı olduğunu göstermediğini ve kasıtlı olarak Siverek sınırlarının seçildiğini de sözlerine ekledi.

Yazılı açıklama yapan TUBDER Başkanı Kenan Karataş, sebebi ne olursa olsun saldırının kabul edilir olmadığını ve şiddetle kınadığını söyledi. Olay yerinde detaylı incelemede bulunduğunu dile getiren Karataş, elde ettiği verileri akademisyen arkadaşlarıyla raporlaştırdığını ve elde ettikleri verilerin terör saldırısını işaret etmediğini söyleyerek saldırıyı başka boyutlara çekti. .

AK Parti yetkilerinin Siverek’te ki aşiretlerle görüşmesinden iki gün sonra ve seçim arifesinde meydana gelmesini düşündürücü bulan Karataş, “Terör ya da diğer profesyonel unsurların suikast veya tarama girişimlerini düz anayolda yüzde 10 hareket halinde ki araçlara karşı yapma olasılığı ise yüzde 1 ihtimal olduğunu söyleyen Karataş, Dünya literatüründe bu tip saldırı girişimleri trafik ışıklarında ya da aracın hız keseceği ihtimali yüksek olan kavşaklarda, rampalarda ve bölünmüş yollarda meydana gelmektedir.” dedi. .

“İstatistiklere göre hareket halinde ki canlılara tam isabet oranı yüzde 10 ihtimalken saatte 70-90 km hız yapan araca aracın sadece bir metrekare çapına 4-5 kurşun isabet ettirilmesi mantığı zorlamaktadır.” diyen Karataş, dünyanın en tecrübeli keskin nişancısının bile hareket eden unsurlara nişan alması ve hedefi sapmasız vurma ihtimali yüzde 15 oranında olduğunu söyledi. .

Dağlık, engebeli bir yer yerine düz faillerin kaçma olanağının olmadığı bir yerde olayın meydana gelmesinin kafalarda soru işareti oluşturduğunu aktaran Karataş, “Bu tip suikast ve tarama girişimleri genellikle faillerin kaçma ve kaçırılabilme ihtimali yüksek engebeli ve dağlık alanlarında yapılır. Oysa bu olay gayet düz ve faalin/faallerin kaçma ihtimalinin çok düşük olduğu alan da meydana gelmiştir.” şeklinde konuştu. .

Asıl Hedefin İsabet Almaması Manidardır. .

Karataş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu tür saldırılar öncelikle hedef alınan kişi ya da kişilerin içinde yer aldığı araca ve ikinci etapta koruma aracına yönelik düzenlenir. Olayda sadece koruma diye açıklanan aracın hedef alınması ve o araca kurşun isabet etmesi manidardır. Asıl hedefin içinde bulunduğu araca isabetin olmaması ise düşündürücüdür. .

Karataş Doğu İllerinde Araçlara Yönelik Meydana Gelen Terör Saldırını Örnek Gösterdi. .

Dikkat ederseniz doğu illerimizde gerçekleştirilen terör saldırılarında hedef alınan araçlar istisnalar hariç birçoğu seyir halinde değildirler.Ve bu tür çapraz ya da tek yönlü saldırılarda sağ olarak kurtulan olmamış denecek kadar azdır.Tarfik polis araçlarının ve asayiş kolluk kuvvetlerinin “kaza var” ihbar üzerine bir yere çağırıldığı ve duran araca saldırı düzenlendiğini gibi.Yapılan araştırmalar da çapraz ateş altına alınan araçlarda bir canlının sağ olarak kurtulabilme oranı % 5 iken yaraları olarak kurtulabilme oranı ise sadece % 10 dur. .

Karataş son olarak olayın biran önce aydınlatılması gerektiğini aksi taktirde kamuoyunda ki soru işaretlerinin her geçen gün artarak devam edeceğini ifade etti. .

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2339 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması