Kaybolan çocuklar evlerine döndü

Siverek'te kaybolduktan 35 saat sonra Şanlıurfa'da bulunan çocuklar, emniyetteki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Kaybolan çocuklar evlerine döndü
19 Ocak 2020 - 05:12

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde karne aldıktan sonra ortadan kaybolan, Bünyamin Baturalp (10) ve Medine Baturalp (14) kardeşler, yaklaşık 35 saat sonra polis tarafından Şanlıurfa şehir merkezinde bulundu.

İlk olarak sağlık kontrolünden geçirilen kardeşler, daha sonra çocuk şubeye getirilerek burada Siverek'ten gelen ailesine teslim edildi.

İfadelerinde, karnelerinde zayıf olmasından dolayı eve gitmediklerini belirten çocuklar, otostop yaparak Şanlıurfa'ya geldikleri söyledi. Geceyi Şanlıurfa'da bir alışveriş merkezinde geçiren kardeşler, sabah erken saatlerde Şanlıurfa Otogarı'na gelerek otobüs ile Mersin'e gitmek istedi. Tüm çabalarına rağmen otobüse alınmayan çocuklar, daha sonra otogarın içerisindeki banklarda uzun süre oturdu. Otobüse binmekten umudunu kesen kardeşler, akşam saatlerinde şehir merkezindeki Topçu Meydanı'na geldi. Burada polis tarafından bulunan çocuklar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çocuk şubeye götürülerek ifadeleri alındı. Polis tarafından kendilerine ikram edilen yemeği yiyen kardeşler, daha sonra Siverek'ten gelen ailesine teslim edildi.

Gece geç saatlerde babası İbrahim Baturalp ile birlikte Abdalağa Mahallesi'nde bulunan evlerine dönen çocuklar, anne Mülkiye Baturalp tarafından gözyaşları ile karşılandı. Baturalp ailesinin evi, yakınlarının ziyaretinden dolayı hınca hınç dolarken, çocukların yorgun olmalarından dolayı hemen uyudukları öğrenildi. (İLKHA)


Bu haber 4194 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor