KAYMAKAMDAN MEKTUPLA YARDIM İSTEDİ,AMELİYAT OLDU

Mehmet SEZGİNSİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 40 km uzakta bulunan Eğri çay köyünde yaşayan 18 çocuklu Çetin ailesinin 17 çocuğu olan Cahide Çetin(9)yaşında Eğriçay köyü ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi Cahide Çetin üç yıl önce babasına ait binek oto içinde

KAYMAKAMDAN MEKTUPLA YARDIM İSTEDİ,AMELİYAT OLDU
08 Şubat 2007 - 15:34
kibritle oynarken özerinde bulunan naylon elbisenin tutuşması özerine sağ kolu boynundan ve karın bölgesinin tamamı yandı. Aylarca tedavi gören küçük kız ölümden dönmesine rağmen özelikle karın bölgesi ve sağ kolunda hasar meydana geldi. Sağ elinin baş ve serçe parmağı yandığı için gelişemedi. Vücudunun büyük bir kısmı yanan küçük kız bu özründen dolayı yaşıtlarıyla ve okul arkadaşlarıyla oyun oynayamadığını sürekli içine kapanık durumunu fark eden 5 sınıf öğrencilerinin yardımı ve telkinleriyle ilçe kaymakamı Seddar Yavuza mektubu göndererek yardım istemişti.   Küçük kız mektubunda’’ içinde yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları anlatarak tedavisi için gerekli yardımın yapılmasın istemişti’’ Küçük kızın mektubundan etkilenen kaymakam Yavuz durumun araştırılması ve küçük kızın fotoğraflarının çektirilip kendisine getirilmesini için köye iki memur göndermiş. Durumu araştıran memurlar küçük kızın fotoğraflarını çekip kaymakam getirdiler. Fotoğrafları gören ilçe kaymakamı Yavuz küçük kızın tedavi olması için Diyarbakır’a giderek araştırma yapmış ve küçük kızın Diyarbakır devlet hastanesi plastik cerrahi servisinde operatör Dr Macide Yakut rafından ameliyat edilmesine karar verildi. Kaymakam Yavuz küçük kızı köyünden alarak devlet hastanesinde ameliyat edilmesini sağladı.
  ÜÇ SAAT AMELİAYATTA KALDI.
   Küçük kızın yanık izlerinin ortadan kaldırılması ve hareketsiz kalan boyun ve sağ ele hareket kabiliyeti kazandırılması amacıyla yaklaşık üç saat süren ameliyat sonunda küçük kızın baldırından alınan deri parçası boyun kısmına ameliyat edilirken yanıktan dolayı işlevsiz hale gelen sağ el serçe parmağı kesildi. Düzenli pansumanının yapılması için Diyarbakır’dan Siverek devlet hastanesine getirilen küçük kızı ilçe kaymakamı Seddar Yavuz ve eşi Selda yavuz hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundular. Küçük kızla sohbet eden Selda Yavuz küçük kızdan bir isteğinin olup olmadığını sordu. Küçük kız meyve suyu ve yaş pasta istedi. Selda yavuz ‘’ küçük kızın isteğinin yarın yerine getireceğini belirtti.
    İlçe kaymakamı Seddar Yavuz ‘’Küçük kızımız başarılı bir ameliyat geçirdiği devlet hastanesi doktorların çok teşekkür ediyorum. Kızın köyde düzenli pansumanını yapılamayacağının düşünerek küçük kızı Siverek devlet hastanesine getirdik. Enfeksiyon kapmaması için doktorlar tarafından pansumanları düzenli yapılıyor iyileşme sürecinin ardından kızımızı tekrar plastik cerrahi servisin göndereceğiz uzmanlarımız gerek görürse tekrardan ameliyata alınacaklar. Biz kaymakamlık olarak her zaman kızımızın yanında olacağız’’dedi.

Bu haber 3111 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem