Konya’dan Siverek’e Kardeşlik Köprüsü

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde faaliyet gösteren Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin kardeş Derneği olan ve Konya’da çalışmalarını sürdüren Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD)’tan Siverek’i ziyaret etti.

Konya’dan Siverek’e Kardeşlik Köprüsü
24 Nisan 2016 - 06:27

Konya’da yaptığı eğitim çalışmaları ve toplumsal sorunların çözümüne yönelik yaptığı çalışmalarla bilinen Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) Ankara’da düzenlenen ‘’Siverek’ten Yansımalar’’ adlı fotoğraf sergisinde doğu-batı kardeşliğine vurgu yapmak amaçlı oluşturulan kardeşlik köprüsü kapsamında Fotoğraf sergisinde yapılan bir programla Şanlıurfa ve Siverek’i hiç ziyaret etmeyen TUSKAD üyelerini Şanlıurfa ve Siverek’te turizm alanlarını ziyaret ederek bölge insanını ve coğrafyayı tanımaları amaçlı yapılan gezide renkli anlar yaşandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan TUSKAD Başkanı Cengiz Çivi yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ‘’ Öncelikle Şanlıurfa ve Siverek’e gelmemizde ve bu tanışma imkanına vesile olan SİVSAD Onursal Başkanı Selahattin Atsoy’a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tarihçiler tarihi mirası ve dokusu olan şehirlere girince farklı bir atmosfer olur derler. Bizde gerçekten bu dokuyu hissettik. Geldiğimiz dakikadan itibaren şehrin manevi atmosferine dahil olduk. Son dönemde yaşanan üzücü olayları TV’den seyredip bölge ve bölge halkı hakkında ne kadar yorum yapsanız yanlış olur. Bizzat gelip kucaklaşmak gerekiyor. Bizde TUSKAD olarak gelip SİVSAD’lı kardeşlerimizle kucaklaştık. O kadar samimi ve misafirperver insanlar ki sanki yıllardır bu topraklar da yaşadığımızı hissettik. Bu bizim için ilk adım oldu. Bizler metal parçaları ile değil sevgi birlik beraberlik ve kardeşlik ile yapılan bir köprüye temel attık. Bizler sefer ile sorumluyuz. Sefer bizden Zafer Allah’tandır. Şanlıurfa ve Siverek’te bulunduğumuz sürece bizlere yoğun ilgi gösteren başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, SİViL-DER Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Bayram ve SİVSAD Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum’’ dedi.

TUSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çizmeci’nin yaptığı açıklamanın ardından SİVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Akçalı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ‘’ Bölgemizde yaşanan terör olayları nedeni ile batıda yaşayan vatandaşlarımızın TV haberlerinden dolayı bölgeye ön yargı ile yaklaşmalarına neden oluyor. Kardeş Derneğimiz olan ve TBMM’de düzenlediğimiz sergide Doğu-Batı kardeşliğine vurgu yapmak amaçlı ‘’Kardeşlik Köprüsü’’ projesini uygulamaya başladık. Bugünde bu proje kapsamında TUSKAD yönetim kurulunu ve Konya’da yaşayan işadamlarını İlçemizde ağırladık. Sadece Konya değil Şanlıurfa’dan programımıza katılan Büyükşehir Belediye Başkanımızın Baş Danışmanı Ümran Mutlu Bilim, Program Danışmanı Mehmet Süzgün, Siverek İlçe Kaymakamımız Dr. Vural Karagül, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Vahap Bayram ve Fahri Başkanı Koçali Aymaz ve bizi köyünde misafir eden Mustafa Çakmak’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2517 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması