KÖPRÜYE SELAHADDİN EYYÜBİ İSMİ VERİLSİN

Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsüne Selahaddin Eyyübi İsmi verilmesini istedi.

KÖPRÜYE SELAHADDİN EYYÜBİ İSMİ VERİLSİN
23 Mart 2015 - 14:20





ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mühiddin Akay Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman’nın Kahta ilçesi ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye’nin üçüncü en büyük köprüsünü ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılması beklenen köprüye Kudüs’ün Fatihi, Selahaddin Eyyübi Köprüsü isminin verilmesi gerektiğini belirten Akay, “ İstanbul’da daha önce yapılan köprülere Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ismi verildi. İstanbul’da yapılacak üçüncü köprüye de Yavuz Sultan Selim ismi verilmesi öngörülüyor. Bizde İkra-Der olarak bölgemiz açışından çok önemli olan bu köprüye bölge halkı tarafından sevilen, Müslümanları kutsal değerlerini savunma noktasında bir araya getiren, Kudüs’ü haçlı işgalinden kurtaran büyük komutan Selahaddin Eyyübi’nin isminin verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da yayın yapan Şanlıurfa köklü gazetelerinden Gap Gündemi Gazetesi ise, Türkiye’nin en büyük üçüncü köprüsüne Selahaddin Eyyübi isminin verilmesi ile ilgili bir kampanya düzenledi. Gap Gündemi Gazetesi Editörü Ali Uçan, Türkiye’nin 3. en büyük köprüsüne, Türkiye’nin 100 yıllık derdi, Kürt meselesinin haline yönelik; yerli, Milli birlik ve kardeşlik hareketine tarihi bilinç ve mana katma yönünde en uygun ismin Selahaddin Eyyubi ismi olduğunu söyledi”

2015 yılı başında köprünün son tabliye kaynağını yapan Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsüne Cumhurbaşkanının uygun görmesi halinde "Recep Tayyip Erdoğan" isminin verilmesini düşündüklerini söylemişti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı