Kur'an'ı Kerim yarışmasında Siverekli genç birinci oldu

Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi tarafından “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” münasebetiyle düzenlenen Kur’an tilaveti yarışmasında Siverekli genç birinci oldu.

Kur'an'ı Kerim yarışmasında Siverekli genç birinci oldu
22 Haziran 2019 - 16:25

Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.


Sırrın Mahallesi’nde bulunan Karaçizmeli Camii’ndeki programa Şanlıurfa merkez ile ilçelerinden dereceye giren gençler katıldı.


Juri üyeliğini Hafız M. Ali Bozdağ, Hafız Mehmet Saraç ve Melle İbrahim Durmaz’ın yaptığı program,  Hafız Mehmet Sarısaç tarafından okunan Kur’an’ı Kerim ile başladı.


Eyyübiye, Karaköprü, Haliliye, Siverek, Hilvan, Ceylanpınar, Viranşehir, Suruç, Hilvan ve Birecik ilçelerinden dereceye girenlerin katıldığı programda gençler,  Kur’an’ı Kerim okudular.


Yarışma sonunda Enes Gümüştaş birinci, Muhammed Demir ikinci, Mücahid Güneş de üçüncü oldu.


Program sonunda bir konuşma yapan İmam Hatip Hafız M. Ali Bozdağ,  Kur’an’ı Kerim okumanın sevabına değinerek, “Sizler muhakkak bu sınava emek verdiniz ve vakit ayırdınız. Allah’u Teâlâ emeklerinizi zayi etmeyecektir, biz buna iman ediyoruz. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ‘Her kim Kur’an’ı Kerim okursa ona okuduğu her harf için 10 sevap vardır.’ Elif, Lam ve Mim bile demek insana 30 sevap kazandırıyor. Eğer buraya kadar yarışmak için geldiyseniz inşallah sizler ilerde Kur’an ehli olmaya ve Kur’an hocaları olmaya aday insanlarsınız. Bu nedenle buradaki sıralamanız asla önemsemeyin. Sizler buradan çıktıktan sonra inşallah şunu yapın; ‘Bu sınava girmeye hak kazandıysam demek ki, ben Kur’an ehli adayıyım. İnşallah bir dahaki sınavlarda daha iyi neticeler alırım.” diye konuştu.


Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında birinci olan Enes Gümüştaş, yarışmada birinci olduğu için mutlu olduğunu belirterek, “Bu yarışma için çalıştım ve emek harcadım. Siverek’teki elemelerden geçerek Urfa’daki final yarışmasına katılmaya hak kazandım. Bundan sonraki hedefim; kendimi daha da geliştirerek, Kur’an’ı Kerim okuyuşumu daha da güzelleştirmektir.” şeklinde konuştu.


Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 23 Haziran Pazar günü saat 17.00’de Şehir Müzesi yanındaki Açık Alan Amfi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programla verileceği öğrenildi. (İLKHA)


 

Bu haber 3307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü