KÜRDİ-DER'DEN ANA DİL GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kürdi-Der Siverek Şubesi 21 Şubat Dünya Anadil Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

KÜRDİ-DER'DEN ANA DİL GÜNÜ ETKİNLİĞİ
21 Şubat 2015 - 11:33

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 21 Şubat Dünya Anadili Günü kapsamında bir araya gelen Kürdi-Der, HDP ve DBP üyeleri Kürt ve Zaza dili için çeşitli pankartlar açarak yürüyüş yaptı. İlçenin Camikebir Mahallesi'nde bir araya gelen grup davul ve zurna eşliğinde Kürtçe ve Zazaca dili için halaylar çekti.

Halay sonrası, çeşitli Kürtçe ve Zazaca döviz ve pankartlar açarak, Camikebir Mahallesinden Kanlıkuyu parkına doğru yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün bittiği Kanlıkuyu parkında bir araya gelen grup Kürt ve Zaza dillerinde çeşitli sloganlar attı. Burada HDP ve DBP, grubu adına Kürtçe basın açıklaması yapan Serdar Al şunları kaydetti: “Kürtçe bizim ana dilimizdir. Bu gün 21 Şubat Dünya Anadili Günü olduğu için bizde, Kürtçe ve Zaza’ca olan anadilimiz için buradayız. Biz Siverek halkı olarak anadilimiz olan Kürtçe ve Zazacanın kaybolmasını istemiyoruz. Bu nedenle bu gün burada bir araya geldik. Kürtçe ve Zazaca olan dilimizin geleceğini korumak istiyoruz. Dilimizi geleceğe aktaracak olan çocuklarımız, gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmeliyiz.

Basın açıklamasından sonra grup anadilleri olan Kürtçe ve Zazaca için sloganlar atıp halay çekti. Halay sonrası bir araya toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3721 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü