KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA İL MÜFTÜSÜ KENTİMİZDE KONFERANS VERDİ

Lütfü YalgıKentimiz Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun katıldığı konferans düzenlendi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA İL MÜFTÜSÜ KENTİMİZDE KONFERANS VERDİ
24 Nisan 2012 - 08:37


Esmerçayı Mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Kentimiz Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar ve bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Programda kentimiz Müftüsü ile Kur-an kursu hocaları tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hz. Muhammed'in örnek hayatını ve İslami duaları konu alan slâyt sunumu yapıldı. Kur-an kursu öğrencileri ilahilerin okunmasının ardından İl Müftüsü Tahiroğlu konferans verdi.



Tahiroğlu konuşmasında İslam da kız çocuklarının önemini ve cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kızların günümüzde farklı bir şekilde şiddete maruz kalarak ya da şiddeti uygulayan insanların halen var olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Hz. Muhammed Peygamber efendimizin kız çocuklarına verdiği değer paha biçilemez. Onun içinki kadınlarımızı bir sözle yüceltmiştir. ''Cennet Annelerin Ayaklarının Altındadır'' bu sözü bizlere dememiştir. Kadınlarımıza, bayanlarımıza, kızlarımıza demiştir. Çünkü küçüklerde büyüyüp birer anne olacaklardır. Onun için anne ve babalara tavsiyem çocuklarınıza vereceğiniz terbiye, ahlak, çok önemlidir. Mahşer gününde tek sorumlu olarak anne ve babalar olacaktır. Kız çocuklarımızda birer insandır. Erkek çocuklarınıza gösterdiğiniz ilgi ve alakayı kız çocuklarınıza da göstermenizi istiyorum.'' dedi.



Program öğrencilerin ilahi ve şiirleriyle devam etti.


br>

Bu haber 3238 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı