MAHKUM YAKINLARINA SEVK ZULMÜ

Bir süre önce Batı illerinden Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine getirilen mahkum, isteği dışında Eskişehir’e sevk edildi. Bunun zulüm olduğunu belirten mahkum yakınları, “Bu sevk hem bize hem de mahkûmlara yapılan işkencedir.” dedi.

MAHKUM YAKINLARINA SEVK ZULMÜ
18 Kasım 2015 - 06:19

Bir süre önce 3 bin lira yol masrafı alınarak Batı illerinden Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılan T Tipi Kapalı Cezaevine getirilen Hizbullah mahkumu, yeni cezaevine alışamadan bu sefer Eskişehir’e gönderiliyor.

Gözaltında işkence altında imzalanan belgeler ile müebbet hapse mahkûm edilen Mecit Damar, yıllarca ailesinden uzakta Batı illerindeki cezaevlerinde tutuldu. Kısa süre önce Siverek T Tipi Kapalı Cezaevine getirilen Damar’ın sevki bu sefer de Eskişehir’e çıkarıldı.

Görüş esnasında eşinin sevkinin çıktığını öğrenen Damar’ın eşi Faika Damar, eşinin uzun yıllar bölgeden ve ailesinden uzak cezaevlerinde tutulduğunu belirterek, eşinin memleketi olan Diyarbakır’a getirilmesini beklerken yeni bir sevk zulmüyle karşılaştıklarını söyledi.

Eşinin uzak diyarlara sevk edilmesinin aynı zamanda ailelere yapılan bir zulüm olduğunu ifade eden Faika Damar, Eskişehir’e görüşe gidemeyeceklerini söyleyen Damar, “Eşim daha önce Tokat Cezaevinde idi. Eşim oradan Ankara’ya gönderildi. Ankara’dan Siverek T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi. Hatta sevk edildiğinde cezaevi sevk aracının 3 bin lira ücretini zor imkânlarla toplayıp verdik. Şimdi ise Eskişehir’e nasıl gideceğimizi bilmiyorum. Ben kalp hastasıyım, tek böbreğim var, romatizma ve hiper tansiyon hastasıyım. Eşim Siverek’te iken ne kadar olsa yakındı görüşe gidebiliyorduk ama böyle yaptılar. Allah hakkımızı bırakmasın. Bu sevk hem bize hem de mahkûmlara yapılan işkencedir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkililere seslenen hükümlü eşi Damar, eşinin sevkinin Diyarbakır’a ya da çevre illere çıkarılarak kendilerine reva görülen bu zulme son verilmesi çağrısında bulundu. “Zaten oğlum haksız gerekçelerle cezalandırıldı, bari yakın yere getirsinler” Oğlundan uzak olmanın çok acı olduğunu dile getiren Anne Zeliha Damar ise, “Oğlum Mecit’in yeri benim yanımda farklı idi. Oğlumdan hiç kalbim kalmadı. Zaten oğlum haksız gerekçelerle cezalandırıldı, bari sevkini yakın yere getirsinler. Ben gidip onu göremiyorum. Oğlum hiç rahat yüzü görmedi. Bugün de böyle yapılıyor. Oğlum Tokat ve Ankara’da iken bir defa dahi görüşüne gidemedim. Siverek’te ise oğlumun ziyaretine sadece bir defa gidebildim. Ben kalp hastasıyım ve ayağımda lif yırtılmış. Bu hastalıklarla Eskişehir’e oğlumun ziyaretine gidemem. Uzun yolculuk yapamıyorum. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi.

“Babamı yakın çevrede bulunan cezaevlerine sevk etsinler”

Uzun yolculuğun annesinin rahatsızlığından dolayı çok zor geçtiğini dile getiren Mecit Damar’ın oğlu Ömer Damar ise, “Biz çok zorluk çekiyoruz. Annem hastadır. Geçmişte Tokat ve Ankara’ya görüşe gittiğimizde annemi hastalığından dolayı hep bayılmış halde görüyordum. Bizim için uzun yol çok sıkıntılıdır. Babamın Siverek’te bulunması annemin görüşe gidebilmesi için bir nebze de olsa iyiydi. Tokat’a gittik, Ankara’ya gittik zorluk çekiyorduk. Siverek biraz daha iyiydi.

Babamı yakın çevrede bulunan cezaevlerine sevk etsinler. Yeter artık başka bir şey istemiyorum. Ben iki yaşındayken babamı cezaevinde gördüm, halende babam cezaevinde. Yetkililere sesleniyorum bir empati kursunlar.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz cezaevi yönetimi ise bilgi veremeyeceklerini söyledi.

(M.Hüseyin Temel - İLKHA)


Bu haber 3621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu