Malatyalılar deprem nedeniyle geceyi dışarıda geçiriyor

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya'da şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybederken, 94 kişi de yaralandı.

Malatyalılar deprem nedeniyle geceyi dışarıda geçiriyor
24 Ocak 2020 - 22:09

Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde birçok ev yıkıldı ve yüzlerce evde hasar meydana geldi.


Doğanyol'da Havva Say ve oğlu Yusuf Ali Say ile ismi öğrenilemeyen 4 hayatını kaybetti.


Göçük altında kalanların olduğu öğrenilirken 94 kişinin yaralandığı bildirildi.


Vatandaşlar depremle birlikte kendilerini can havliyle dışarıya attı. Bazı vatandaşlar ikinci deprem korkusu nedeniyle evlerine girmeyerek, dışarıda ateş yakarak kendilerini ısıtmaya çalıştı.


Malatya'da depremde en çok etkilenen Doğanyol ve Pütürge ilçeleri oldu. Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde birçok ev yıkıldı ve yüzlerce evde hasar meydana oluştu. Doğanyol'da bir Mahalleye (köy) ulaşımın sağlamadığı belirtildi.


Çok sayıda ambulansın sevk edildiği Doğanyol ilçesindeki yaralılar kentteki hastanelere sevk ediliyor.


Vatandaşlar, deprem anında yaşadıkları korku dolu anları İLKHA muhabirine anlattı:


Bir anda sallantı olduğunu belirten Yakup Altınışık, tedbir amaçlı dışarıda beklediklerini söyledi.


Çok büyük sarsıntıyla kendilerini dışarı attıklarını söyleyen İlyas Öztürk, "Allah (Celle Celaluhu) korusun. İnşallah daha artçı sallantılar gelmez." temennisinde bulundu.


Yavuz Selim Mahallesindeki TOKİ'ye misafirliğe geldiklerini söyleyen Ahmet Aksu, "En alt katta oturuyorduk, çok büyük bir sarsıntı oldu. Bina geldi gitti. Daha öncede deprem gördük ama bu sarsıntıda bir deprem görmedik. Allah (Celle Celaluhu) bizi kurtardı. Malatya'mıza çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.


Bir an öleceklerini zannettiğini söyleyen Sevim Seçkin, "Allah bize yardım etti. Apartman eğrildi geri doğruldu. Rabbim bizleri korudu." diyerek, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.


Depremden dolayı çok kötü sallandıklarını korku dolu sözlerle anlatan Esra Seçkin de Allah'u Teâlâ'nın (Celle Celaluhu) kendilerini koruduğunu söyledi.


Depremin etkisinin çok büyük olduğunu, sarsıntıyla birlikte kapıların arkasına saklanmaya çalıştıklarını belirten İsmet Seçkin, daha sonra kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.


Depremin çok şiddetli olduğunu söyleyen Hasan Tosun da şunları söyledi: "İlk etapta dışarıya çıkmadık. Deprem durduktan sonra çocuklarla birlikte dışarı çıktık. Çok şükür şu an bir şey yok."


Deprem nedeniyle çocukların çok korktuğunu, onları sakinleştirmek için dışarı çıktıklarını söyleyen Aziz Ercan, "Deprem gerçekten çok şiddetliydi. Hayatımda ilk defa böyle şiddetli bir deprem gördüm. Allah (Celle Celaluhu) muhafaza etsin." dedi.


Mersin'den Malatya'ya misafirliğe geldiğini ve depreme yakalandığını söyleyen Durdu Horzum, 8'inci katta olduklarını, çok büyük sarsıntı yaşadıklarından dolayı çok korktuğunu söyledi.


Depremin çok şiddetli olduğu için ilk önce ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirten, Metin Zayman, "Evleri terk etmek için depremin durmasını bekledik. Herkes can havliyle kendisini dışarıya attı. Artçılar gelebilir diye korkudan dışarıda bekliyoruz. Hava çok soğuk ateş yaktık bu şekilde ısınıyoruz." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


Bu haber 1335 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor