Memur-Sen “Evet” için Sivereklilerle buluştu

Memur-Sen Siverek’te düzenlemiş olduğu program ile “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” sloganı ile Sivereklilerle bir araya geldi.

Memur-Sen “Evet” için Sivereklilerle buluştu
23 Mart 2017 - 13:09

Memur-Sen, 16 Nisan tarihinde, 18 maddelik anayasa değişikliğini oylamak için yapılacak referandum öncesinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Memur-Sen Siverek Temsilciliği tarafından “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” adlı program düzenlendi.

İlçenin Esmerçayır Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Hür Dava Partisi Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Çoşkun, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, konuşmasının başında Memur-Sen’in kuruluşuna vurgu yaparak, sekiz yıllık kesintisiz eğitim ve imam hatiplerin önünün açılması ile ilgili Memur Senin katkılarını dile getirildi.

Vesayetin Kaldırılması İçin “Evet” Diyoruz

28 Şubat post modern darbesi, 27 Nisan E – Muhtırası, Gezi olayları, 17-25 aralık ve 15 temmuz darbe girişimlerindeki katkılarını dile getiren Aslanparçası,” Memur-Sen olarak, 28 darbe kalıntıları olan kat sayı zulmünün kaldırılması, başörtüsü yasağının kaldırılmasında önemli rol oynadık. Vesayetin belinin kırılması ve daha müreffeh yaşanabilir büyük Türkiye İdeali için 2010 referandumunda evet dediğimiz gibi 16 Nisan Referandumunda evet diyerek alanlarda olacağız” dedi.

Darbelerin Tamamı Anayasal Kuruluşlar Tarafından Yapılmıştır

Programda konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Türkiye’deki darbelerin her zaman anayasal kuruluşlar tarafından yapıldığına dikkat çekerek, “Maalesef bu ülkede darbelerin tamamı, darbe girişimlerinin tamamı ne hazindir ki anayasal kuruluşlar tarafından yapılmış. Örneğin 1980 darbesini gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleridir. Merkezi hükumetin temel birimlerinden, merkezdeki birimlerindendir, anayasal bir kuruluştur."

Daima Millet, Kararımız Evet

2007 yılındaki yargı darbesini hatırlatan Yılmaz, "2007 yılında yargı vesayetiyle karşı karşıya kaldık. 367 garabeti, oda bir anayasal kuruluştur. Merkezi yönetimin temel birimlerinden biriydi ama maalesef halkın iradesine egemenliğine karşı bir darbe yapıldı. Biz diyoruz ki, biz bu milletin, halkın hizmetkârıyız, olmaya da devam edeceğiz ancak bu halka hizmet ederken hizmetkârlık ederken halkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bu sistem dokunacağız, dokunacak olan sizlersiniz. Onun için diyoruz ki daima millet, kararımız evet" ifadelerini kullandı.

Mesele Küçük ve Basit Değildir

Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ise konuşmasında Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, referandum öncesinde batının tutumunu eleştirdi. Meselenin küçük ve basit olmadığını belirten Gülpınar, "Bunun arka planları var, bunun arka planını takip etmemiz lazım. Ben sadece o inmeyen uçağı, içeri alınmayan bakanın makam aracına bakarsam, resme bütünüyle bakmazsam, yanılırım. Her tarafı takip edeceğiz, bir anda düğmeye basmış gibi dünyadaki gelişmelere özellikle de batı dünyasındaki gelişmelere bakmamız lazım. Avrupa’da ne oluyor? Avrupa parlamentosu önce diyor ki ’Türkiye ile müzakere sürecini askıya alalım’ 15 Temmuz’dan önce yaşananlar bunlar, 15 Temmuz’da hiç kimse tepki göstermiyor, kimse ses çıkarmıyor. 5 gün geçiyor, ilk gelen 5. günde geçmiş olsun tarzı bir şey ama 5 gün boyunca demokrasiden bahsediyorsun. Demokrasinin en önemli temsil makamı Meclis bombalanıyor, askeri darbe oluyor, onlar sesini çıkarmıyor. Ondan sonra Avrupa Parlamentosu diyor ki askıya alalım" dedi.

Programda Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Temsilcisi İbrahim Coşkun, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır birer konuşma yaparak, 16 Nisan Referandumu için oy kullanacaklardan “Evet” oyu istediler.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü