METRUK BİNA BALİCİLERİN MEKÂNI OLDU

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde şehrin göbeğinde, zabıta müdürlüğünün yanındaki metruk bina, madde bağımlılarının mekânı oldu.

METRUK BİNA BALİCİLERİN MEKÂNI OLDU
12 Eylül 2014 - 20:46

ŞANLIURFA- Siverek Hasan Çelebi Mahallesinde, zabıta müdürlüğünün yanında bulunan metruk bina, madde bağımlılarının mekânı oldu. Madde bağımlılarının son günlerde gece – gündüz bu metruk binaya kullandıklarını söyleyen mahalle sakinleri, belediye tarafından yıkıldıktan sonra etrafı briketlerle çevrilen metruk binada gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden S. Ö. akşamları bazen geç saatlere kadar madde bağımlılarının bu metruk binayı kullandıklarını söyleyerek, “ Yazıktır bu gençlerimize. Zabıta Müdürlüğünün yanı başındaki, metruk binada, gençlerimiz bir gül gibi soluyor. Madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla somut adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi. .

“Zabıta, Bizim Görevimiz Değil” .

Zabıta Müdürlüğü’nün yanı başındaki metruk binadaki, madde bağımlılarına kimsenin müdahale etmediğini söyleyen S.Ö., madde kullanımı, zabıtanın görev ve yetkileri dışında olsa bile, zabıtanın insani olarak bu tür olayları polise bildirmesi gerektiğini söyledi. Polisinde madde bağımlılarına geç müdahale ettiğini söyleyen S.Ö, “ Bugün sizde gördünüz, polise haber vermemizden 20 dakika sonra polis olay yerine geldi. Polisin madde bağımlıları hakkında ne yaptığına da bilemiyoruz. Belki bir süre nezarette tutarak serbest bırakıyor. Bizim istediğimiz acil olarak madde bağımlılarının tedavi altına alınmasıdır” dedi.

“Metruk Binanın Yıkılmasını Turizm Bakanlığı Engelledi” .

Siverek Belediyesi tarafından Hasan Çelebi Cami önünde yapılan çevre çalışmasından dolayı birçok metruk evin yıkıldığını söyleyen Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, adı geçen metruk binanın yıkılmasının Turizm Bakanlığı tarafından engellendiğini söyledi. Baydilli, “Hasan Çelebi Cami önündeki metruk binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmişti. Bizde Siverek Belediyesi olarak cami etrafındaki metruk binaları yıkma kararı aldık. Çalışmalarımız devan ederken, tarihi dokuya zarar geliyor gerekçesiyle Turizm bakanlığı tarafından çalışmalarımız engellendi. Bizde yıkımını durdurduğumuz metruk binanın çevresini briketlerle kapattık. Buna rağmen madde bağımlıları bu binayı kullanması düşündürücüdür” .

“Siverek’te 5 Bin Madde Bağımlısı Var” .

Siverek’te 5 bin madde bağımlısı olduğunu söyleyen Beşir Derneği Siverek Temsilcisi Ahmet Koşak, metruk binalar, güvenliği olmayan okullar ve bağların akşam vakitlerinde madde bağımlıları ile dolduğunu söyledi. Hiçbir ailenin çocuklarını madde bağımlısı olarak kabul etmediğini söyleyen Koşak, “ Resmi olarak Siverek’te kayıtlı 30 tane madde bağımlısı var.Beşir Derneği olarak yaptığımız araştırmalarda Siverek’te 5 binin üzerinde madde bağımlısı olduğunu tespit ettik. İşin kötü yanı hiçbir aile çocuklarının madde bağımlısı olduğunu kabul etmiyor. Kendi isteği ile bize başvuruda bulunan madde bağımlılarını merkezimizde tedavi ediyoruz” dedi.

www.siverekgenclik.com

Not: Bu görüntüler Amatör Kamera İle Hasan Çelebi Cami Önündeki Metruk Binada Çekilmiştir.



Bu haber 8416 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü