MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN İŞ UMUDU

anlıurfa'da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali İzettin Küçük,mevsimlik işçi göçünün çözümü için hızlı bir şekilde sanayileşmeye gideceklerini söyledi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN İŞ UMUDU
26 Nisan 2014 - 14:56

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük yerel ve ulusal basınla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Şanlıurfa'daki mevsimlik işçi göçü sorunuyla ilgili bir soru üzerine Vali Küçük, mevsimlik işçi göçünün çözümü için hızlı bir şekilde sanayileşmeye gideceklerini söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin göç sorunu ile bu göçün esnafa olan etkisine yönelik sorulan başka bir soruyu yanıtlayan Küçük, bu sorunun çözümü için Urfa'da ilk olarak iki sanayi organize sanayi müteşebbis heyetlerini birleştirme kararı aldırdıklarını Bakanlıktan onay çıkması durumunda hızlı bir sanayileşme olacağını söyledi.

Bazı işlerin çok kolay olmadığını bazı çözümlerin olması için zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Küçük, hızlı bir şekilde altyapıyı hazırlayıp Ankara, istanbul ve İzmir gibi yerlere ziyaret yaparak oradaki işadamlarını davet edeceklerini belirtti.

Küçük, İlimizin dışındaki işadamlarının kafalarında Urfa ile ilgili yanlış bazı algılar var. Bu algıları değiştirdiğimizde iş adamlarının Urfa’ya gelmemesi için hiçbir engel kalmayacak.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da şartların çok avantajlı olduğunu ifade eden Küçük, tarımsal kapasitenin tek başına yeterli olmadığını muhakkak sanayiye geçilmesi gerektiğini vurgulayarak sene sonunda Siverek,Viranşehir ve Birecik ilçelerinde organize sanayi kuracaklarını belirtti.

(Osman Gülebak- Sedat Kuşulay/İLKHA)


Bu haber 4045 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor