MEZAR TAŞINA BABASININ İSMİ YAZILMADI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAEşinden ayrılmak istediği için babası tarafından öldürülen, töre kurbanı Yasemin'in mezar taşında yazanlar, dikkat çekti.4 Temmuz 2007’de kaçarak evlendiği eşinden ayrılmak istediği

MEZAR TAŞINA BABASININ İSMİ YAZILMADI
08 Mart 2008 - 12:34
için babası İbrahim Halil Çakar tarafından siyah elbise giydirildikten sonra başına tabancayla ateş edilerek öldürülen 1.5 aylık hamile Yasemin Kınık’ın mezarını ziyaret etti. Ailesi sahip çıkmadığı için sivil toplum kuruşları tarafından Belediye Mezarlığı’nda toprağa verilen Yasemin Kınık için dua okuyan kadınlar, mezara kırmızı karanfiller bıraktı.
Jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirildiği anma töreninde platform adına konuşan Nesrin Kara, töre ve namus adına kadınların katledildiğini ileri sürerek, bunun en bariz örneğinin babası tarafından öldürülen ve yakınlarının sahip çıkmadığı Yasemin Kınık olduğunu söyledi. Kadının yıllardır susturulduğunu belirten Kara, “Biz kadınlar hayatta erkeğin eklentisi olarak gösterildik. Bütün kötülüklerin anası ve şeytanın öz kardeşi şeklinde yorumlandık. Alıp satılan bir meta olduk, namus timsali görüldük, töre cinayetleriyle temizlenen namus olduk. Binlerce yıl susturulduk. Kimsenin namusu değiliz artık. Erkeklerin cehenneme çevirdiği dünyaya barışı getireceğiz. Töre ve namus adına yok edilen insanlar kaybolmasın diye sesimizi çığlığa dönüştüreceğiz” dedi.
MEZAR TAŞINA SOYADI YAZILMADI
Mezar taşında ‘Fatiha Yasemin. Öylesine bir suç gibiydi ki hayatım, ölümü bile bir suç gibi yaşadım, ayrıldı mezarlığım’ yazılı olan töre kurbanının, soyadının yazılmaması dikkat çekti. Platform üyelerinden Zübeyde Teker, genç kadının cenazesine kimsenin sahip çıkmadığını, defin işlemini ve mezar taşını kendilerinin yaptırdığını hatırlatarak, “Yasemin’i babası öldürdü. Onu sahiplenmeyen ve töresine kurban eden babanın soyadını taşıması mümkün değil. O hepimizin Yasemin’i” diye konuştu.
Kadınlar, törenin ardından mezarlıktan ayıldı.


Bu haber 3472 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu