"Milli Eğitim Müdürlüğü işitme engelli çocuklarımızın hayatını karartmıştır"

SİV-DER Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işitme engelli öğrencilerin eğitimi için gerekeni yapmadığını savunarak, engelli öğrencilerin mağdur edildiğini savundu.

"Milli Eğitim Müdürlüğü işitme engelli çocuklarımızın hayatını karartmıştır"
10 Kasım 2019 - 13:20

Siverek’te uzun bir süredir işitme engelliler okulunun açılması için çaba harcayan, Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği (SİV-DER) Onursal Başkanı Koçali Aymaz, işitme engelli çocuklar adına okul açılması için oturma eylemi gerçekleştirdi.


Siverek’in Cudi Paşa Caddesi üzerinde bulunan Gazi Parkı’nda, öğrenci ve aileleriyle oturma eylemini başlatan Aymaz, işitme engelliler için okul açılana kadar bu mücadelesini devam ettirmek için her pazar aynı yerde oturma eylemini sürdüreceğini kaydetti.


Cumhurbaşkanlığına, Valiliğe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçelerden olumlu dönüş alamadığını belirten Aymaz, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işitme engelli öğrencilerin eğitimi için gerekeni yapmadığını savunarak, engelli öğrencilerin mağdur edildiğini savundu.


“Özel Eğitim Sınıflarına” karşı olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Aymaz, “Siverek’te yüzlerce ‘İşitme Engelli’ çocuklarımız, koca bir okulda yüzlerce öğrencinin yer aldığı ve üzerinde ‘Özel Eğitim Sınıfı’ yazılı birkaç sıra, bir yazı tahtası, birleştirilmiş sınıf şeklinde, işitme engelli eğitimi alanında eğitim almamış sınıf öğretmenleri tarafından, sözde eğitim verilmeye çalışılmaktadır. Bu öğrencilerin sınıfında, eğitimde kullanılacak ne bir araç ne de bir gereç, bulunmamaktadır. Üzerinde ‘Özel Eğitim Sınıfı’ yazılarak çocukların engelleri yüzlerce öğrenciye teşhir edilip, öğrenciler aşağılanmakta ve öğrencilerin psikolojileriyle oynanmaktadır. Verilen eğitimin özel eğitimle ilgisi bulunmadığına üzülerek şahit oldum.” ifadelerini kullandı.


‘İşitme Engelliler Okulu’nun açılması için ilk müracaatı 13 Ekim 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığına yaptığını belirten Aymaz, “Yine malumunuz üzere Ülkemizde ne yazık ki yapılan müracaatlar şikâyet edilen kişi ve makamlara gönderilir, o kişi ve makamların verdikleri cevap sonucunda hiçbir işlem yapılmadan dosya kapanır. Sistem böylece işleyip devam eder. Müracaatlarım devam etti. Başbakanlık Makamına, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığına, Siverek Kaymakamlığı’na, Şanlıurfa Valiliği’ne defalarca müracaatta bulundum. Tahsis edilen binanın restore edilme talebim ne yazık ki yine sonuçsuz kaldı. Durum Sayın Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a intikal etti. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün talebi üzerine Sayın Gülpınar, Milli Eğitim Bakanlığından 350 bin lira ödeneği Ekim 2018 ayı başında Şanlıurfa İl Müdürlüğü emrine göndermeyi gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.


“Ödenek başka bir şekilde sarf edildi”


Ödenek geldikten sonra restorasyon çalışmalarının başlatılarak 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştirilmesi taleplerinin sonuçsuz kaldığını belirten Aymaz, “Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü restorasyon yapmamak için bin bir dereden su getirip günümüze kadar ihaleyi yapmadığından restorasyon işi başka bir bahara ertelendi. Ödenek başka bir şekilde sarf edildi. Aldığımız duyumlara göre mevcut ödenek restorasyona yetmiyormuş. Sizin teknik elemanlarınız keşifler yaptı ve yapılan keşifler sonucunda sizin talebiniz üzerine bu ödenek geldi. Peki, bende size sormak istiyorum: ‘Bu gelen ödenek nasıl yetmiyor ve neden ihaleyi yaparak restorasyonu gerçekleştirmiyorsunuz? Siz gelen 350 bin liralık ödenekle oynuyorsunuz, bu ödenek az bir meblağ değildir. Bu meblağın Siverek Kaymakamlığı emrine tahsisi durumunda Siverek Halkı için bir fırsat oluşacağından kuşkunuz olmasın. Ekim 2018 tarihinde gelen ödenek zamanında kullanılmadığından enflasyondan büyük maddi kayıplar da olmuştur. Bu kaybın sorumlulardan tahsil edilmesini öneriyorum.” diye konuştu.


“İşitme engelli çocukların elleri Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yakasındadır”


Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yüzlerce işitme engelli öğrencinin hayatını kararttığını ifade eden Aymaz, “İşitme engelli olan bir öğrencinin ilkokulda, ortaokulda ve lisede alması gereken eğitimi almadığı durumda bu öğrencilerin üniversite sınavlarında başarı şansı olur mu? Görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yüzlerce işitme engelli çocuklarımızın hayatını karartmıştır. Hatta hayatları söndürülen yüzlerce işitme engelli çocuğun elleri ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yakasında olduğunu biliyor musunuz? Görevinizi adil ve eşit bir şekilde yapmadığınız içinde aldığınız maaşın helal olmadığını düşünüyorum. Siz halka hizmet etmek için o makamda bulunmaktasınız. Halkı mağdur etmek, halkı eğitimden yoksun bırakmak, hayatlarını karartmak için değil. Görevinizi yapmayarak, ihmal ederek, savsaklayıp yokuşa sürerek ve çocukları eğitim hakkından yoksun bırakarak da halkın vergileriyle aldığınız maaşı hak etmediğinizi söylemek isterim.” dedi.


Aymaz açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:


“Bu duygu ve düşüncelerle 3. yılını dolduran müracaatımın gereğini yerine getirmeyen, görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yetkililerini tüm eğitim mağdurları adına kınıyorum. Yüksek huzurlarınızda soruyorum? İl merkezinde böyle bir sorun olsaydı çok kısa sürede çözülmez miydi? İl merkezinde konu Siverek olunca durum değişmekte, işlem durmakta, gecikmekte veya iptal edilmekte olduğunu çok iyi biliyoruz. Devlet büyüklerimizden şunu ısrarla beklemekteyiz: İşitme Engellilerin okulunun yapılması için en kısa zamanda ihalesi yapılarak 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştirilmesini istirham ediyoruz. Ben şahsen hakkımı görevini yapmayan yetkililere helal etmiyorum. Söz konusu çocukların da hakkını helal etmeyeceğini düşünüyorum. Bir Siverekli vatandaş olarak protesto ediyor ve her konuda duyarlı olan Sayın Valimizin, bu konu hakkında da duyarlı olduğuna inanarak ilgilenmesini bekliyorum.” (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


 


 

Bu haber 2769 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek