Neden Siverek Shell ?

Neden Siverek Shell ?

Neden Siverek Shell ?
22 Nisan 2016 - 10:28

Bu hafta Siverek SHELL istasyon Müdürü Mehmet Emin GÜLEL sorularımızı cevaplayacak. Sayın Gülel, röportaja başlamadan önce Siverek'in en fazla tercih edilen istasyonu olduğunuzu söylediniz; kaçakçılığın yaygın olduğu bir bölge için çelişkili bir sonuç değil mi?

Aslında hayır. İnsanlar ekonomik nedenlerle geçmişte ucuz yakıtlar kullanıyordu. Ancak son 15 yılda artan gelir düzeyi ve yeni yaşam standartları orta sınıfı genişletti. Sürücüler araçlarını 2.evleri gibi görüyorlar ve kalitesinden emin oldukları yakıtları kullanıyorlar. Ayrıca kalitesiz yakıtların verimsiz kullanımı ve araçta bıraktığı hasarlar son tahlilde çok daha zararlı bir duruma neden olmaktadır. Evinize marketten bozuk gıda almakla aracınıza garantisiz akaryakıt almak aynı şey.

Aylık ziyaretçi sayınız ne kadar?

Otomasyon sistemimize göre aylık 10-12 bin sürücüyü misafir ediyoruz.

İnsanların artık kaliteli yakıtlar aradığını söylediniz; peki bu sadece Shell de mi var?

Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olan her firmadan akaryakıt alınabilir. Fakat sürücüler sadece araçları için yakıt aramazlar. Temiz bir tuvalet, güler yüzlü hizmet, ihtiyaçlarını karşılayacak bir market de ararlar. Kısaca misafir gibi hissetmek isterler. Bugün Türkiye'de toplam kalite konusunda sivrilen bir kaç akaryakıt şirketi var. Shell in prestiji büyük oranda kaliteli ürünler geliştirmesine bağlı. Mesela Türkiyede tek doğal gazdan üretilen tam sentetik motor yağı "PurePlus" bir ar-ge başarısıdır. Bazı firmaların tanınmışlığı ise daha çok reklam kampanyalarına dayanıyor.

Sürekli müşterileriniz için bir kampanyanız var mı?

Temelde 3 sadakat programımız var. Bireysel müşteriler benim de kullandığım akıllı kartı (smartcard) marketimizden ücretsiz edinebiliyorlar. Ticari amaçla yakıt alan müşterilerimiz sadece ruhsat ve ehliyetleriyle başvurdukları taktirde %4 e varan bir indirim kartı kazanıyorlar. Bunun dışında Shell in Türkiye'ye getirdiği ve sektördeki iki araçtan birinin dahil olduğu taşıt tanıma sistemi hakkında Shell.com.tr den bilgi alabilirler.

Bundan sonraki süreçte hedefiniz ne ? Yapacak birşey kaldı mı ?

Akaryakıt sektörü devamlı yatırım isteyen bir sektördür. Bisiklet sürmek gibi. Biz de müşterilerimizin talepleri doğrultusunda kendimizi geliştirmeye ve onların memnuniyetini arttırmaya çalışıyoruz. En büyük hedefimiz ise istasyon bazında Avrupa 1.ligi kazanarak Siverek'in adını yurtdışında duyurmak.

Bu keyifli sohbet için teşekkür ederiz.

Ben de ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Bütün sürücülerimize iyi günler diliyorum.

Mehmet Emin Gülel

Siverek SHELL


Bu haber 3937 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti