O gecenin tanıkları 15 Temmuz darbe girişimini anlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik ile 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananlar “Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar” projesi ile halka anlatıldı.

O gecenin tanıkları 15 Temmuz darbe girişimini anlattı
24 Mayıs 2017 - 09:14

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları halka anlatmak, yaşanan acıları taze tutmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar” isimli programlar düzenlenmeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç’ın talimatı ile Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen “Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar” programının yeni durağı Siverek oldu.

Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, HÜDA-PAR Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü İsmail Hakkı’nın yaptığı program okunan Kur’anı kerim ile başladı. Programa katılan, 15 Temmuz gazileri İsmet Doğan, Vasfi Yılmaz ve Orçun Şekercioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.

Orçun Şekercioğlu, yaşanan darbe süreçlerine dikkat çekerek Başbakan Adnan Menderesin idam edildiği 1960 darbesinde dedesinin de işkencelerle parmaklarını kaybettiğini belirtti. Haber sitelerinden darbe girişimini öğrendiğini belirten Şekercioğlu, “ Darbe gecesi günü bir yakınımın kına gecesindeydim. Darbe girişimine önce inanmadım daha sonra haber siteleri ve bana gelen sms’nın ardından Cumhurbaşkanının Kısıklı’da bulunan konutuna doğru yola çıktım. Yolda şerefli Türk polisinin üniformasını giymiş olan alçakların milleti yolda engellediklerine şahit oldum. Yolda bana açılan ateş sonucu her iki bacağımdan vuruldum” dedi

Programda Veysel Çelikdemir tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı kum gösterisi düzenlendi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3649 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması