ÖCALAN: SİLAHLARI BIRAKIN, SINIR DIŞINA ÇIKIN

Diyarbakır'da düzenlenen Newroz'da BDP Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Sürreya Önder'in okuduğu Öcalan'ın mesajında, "Silahları bırakın ve sınır dışına çıkın" çağrısı yapıldı.

ÖCALAN: SİLAHLARI BIRAKIN, SINIR DIŞINA ÇIKIN
21 Mart 2013 - 12:18

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da düzenlenen Newroz'da Abdullah Öcalan'ın mesajı, BDP Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Sürreya Önder tarafından Kürtçe ve Türkçe olarak okundu.

Mesajında "Silahları bırakın ve sınır dışına çıkın" çağrısı yapan Öcalan, "Ben bugün milyonlarca kişinin şahitliğinde yeni bir süreç başlatıyorum. Silah değil siyaset öne çıksın Bu bir sonuç değil yeni bir sürecin başlangıcıdır" ifadelerine yer verdi.

Silahlı mücadeleden demokratik mücadeleye geçildiği dile getirilen mesajda şöyle denildi:

"- Hak ve hukuku içermeyen düzen inşa edilmeye çalışılmıştır. Baskıcı ve inkarcı anlayışlar artık miadını doldurmuştur. Ortadoğu halkları artık uyanıyor. Meydanları dolduran halk barış diyor, kardeşlik diyor, çözüm istiyor. Bizim kavgamız hiçbir ırka, dine mezhebe karşı olamaz. Bizim kavgamız her türlü baskı ve ezilmeye karşı olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.

- Bugün yeni bir Türkiye'ye yeni bir Ortadoğu'ya uyanıyoruz. Bugün yeni bir süreç başlıyor…

- Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun noktasına geldik. Akan kan, insandan, bu coğrafyanın bağrından akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki, yeni bir dönem başlıyor; silah değil, siyaset öne çıkıyor.

- Silahları bırakın ve sınır dışına çıkın. Silahlı mücadeleden demokratik mücadeleye geçiş yapıyoruz."


Bu haber 3758 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü