ÖĞRENCİLER GAZİANTEP'İ GEZDİ

Siverek İlim Kültür Derneği ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından ortaklaşa yürütülen 'Gençliğim Evi' projesi kapsamında yaklaşık 40 öğrenciyle Gaziantep Gezisi yapıldı.

ÖĞRENCİLER GAZİANTEP'İ GEZDİ
21 Nisan 2014 - 16:05





19 Nisan sabahı Gaziantep’e inen öğrenciler kahvaltı yaptıktan sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesini gezerek kitaplarda resimlerini gördükleri canlıları yakından tanıdılar. Antep kalesi ve Zeugma Müzesinin ardından TRT 23 Nisan Şenliklerinin yapıldığı Hayal Parka gittiler. Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların gösterilerini izleyip etkinliklere katıldılar. Cumartesi Akşamı Gaziantep te konaklayıp programda yer alan yerleri gezip 20 Nisan Pazar günü Siverek’e döndüler.

Proje koordinatörü İbrahim Görgen yaptığı açıklamada “İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca finanse edilen ve Siverek İlim Kültür Derneği’nin yürüttüğü Gençliğimin evi projesi kapsamında, 40 öğrenciyle cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan 2 günlük bir gezi düzenledik. Bu gezide amacımız projedeki öğrencilerimize Gaziantep’i gezdirmek, öğrencilerimizin  tarihi ve kültürel   değerlerimiz hakkındaki bilgi dağarcıklarını geliştirmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin birçoğu bu deneyimi ilk defa yaşadı. İlk defa uzun bir yolculuğa çıkıp, ilk defa ailelerinden ayrıldılar. Gezi boyunca ve sonrasında öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı ve mutluluk çektiğimiz yorgunluğa fazlasıyla değdi. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Siverek İlim kültür derneğince gezilerimiz pikniklerimiz ve öğrencilere yönelik maddi ve manevi terakki gayretlerimiz devam edecek.” dedi


Bu haber 3031 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü