Öğrenciler ilk kez sinema ile tanıştı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dünya Çocukları Derneği (DUCODER) işbirliğiyle yaklaşık 100 öğrenci sinemayla tanıştı.

Öğrenciler ilk kez sinema ile tanıştı
07 Aralık 2017 - 05:39

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dünya Çocukları Derneği (DUCODER) işbirliğiyle 'Haydi Çocuklar Sinemaya' projesi çerçevesinde, bugüne kadar sinemaya gidememiş, yaklaşık 100 öğrenci sinemayla tanıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 araçlık bir komboy ile gözetmen öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa’ya giden öğrenciler, 1950’lerde Kore’de yaşanılan gerçek bir olaydan yola çıkılan, Türk ve Güney Kore yapımı ve Türkiye’nin ‘En İyi Yabancı Dilde Film’ dalında Oscar aday adayı olarak seçilen ‘Ayla’, filmini izlediler.

İlk kez sinema ortamında film izleyen öğrencilerin birçoğu filmde geçen duygu yönlü sahnelerde, kendilerini tutamayarak ağladı.

Film sonrasında, öğrencilerin Şanlıurfa’yı yakından tanımaları için, gezi turu düzenlendi, program sonunda, hep beraber yemek yiyen öğrenciler, Siverek’e döndü.

Dünya Çocukları Derneği kurucu üyelerinden hukuk fakültesi öğrencisi Hediye Gezici proje ile ilgili yaptığı açıklamada,; “Dernek olarak sosyal projeler kapsamında değişik çalışmalar gerçekleştiriyoruz, çalışmalarımızın hepsi gönüllük esasıyla yapılıyor. Bu projeler kapsamında Siverek ilçemizde sinema görmemiş, sinemaya hiç gitmemiş öğrencilerimizi sinemayla buluşturmak için ‘Haydi çocuklar sinemaya’ projesi kapsamında yaklaşık 100 öğrencimizi Şanlıurfa’ya sinemaya getirdik. Dernek olarak amacımız; çocuklara el uzatmaktır, daha öncede Siverek’te eğitimde çatın olsun projesi ile çatısı akan 3 okullumuzun çatılarını onardık, 4. Okulumuzun çatısını da yapmaya başladık. Bu gibi sosyal içerikli projelerimiz devam edecek”

8. sınıf öğrencisi Furkan Özgeyik geziden memnuniyetini dile getirerek; “ Okul arkadaşlarımızla birlikte Siverek’ten Şanlıurfa’ya geldik, arkadaşlarla güzel bir gezi gerçekleştirdik, daha sonra Ayla isimli çok güzel bir sinema izledik. Filmde arkadaşlar gibi bende çok duygulandım, hatta bazıları ağladı. Çok güzel bir gezi oldu, bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu; Sosyal projeler kapsamında müdürlük olarak devamlı yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın imkânsızlıklar nedeniyle göremedikleri, gidemedikleri birçok yere geziler düzenliyoruz, bugünde Dünya Çocukları Derneği katkılarıyla, bugüne kadar sinemaya gidememiş yaklaşık yüz öğrencimizi, Şanlıurfa’ya sinemaya götürdük. Bu gibi sosyal içerikli çalışmalarımız devam edecek” dedi


Bu haber 2484 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...