Öğrencilerin çamurla imtihanı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Batı Mahallesine bağlı Saraçlar sokağındaki yol sorunu vatandaşları mağdur ediyor.

Öğrencilerin çamurla imtihanı
29 Aralık 2018 - 15:31

 


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Batı Mahallesine bağlı Saraçlar sokağındaki yol sorunu vatandaşları mağdur ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yollar çamur bataklığına dönerken köyde yaşayan insanların dış dünya ile bağlantısı kesiliyor.


Bu durumdan en çokta köyde yaşayan 3 engelli çocuk etkileniyor.


Köylüler hastaları olduğu ya da acil bir işleri olsa şehir merkezine gitmek isteler traktör ya da at arabası ile 4 kilometre giderek asfalt yola ulaşmaları gerekiyor.


Köydeki öğrenciler ise köyde her gün aynı eziyeti çekiyor. Okula gitmek için at arabası ya da traktörle 4 kilometre giderek okul servisine biniyorlar.


Her gün aynı rezaleti yaşayan öğrenci velileri ile okul servis şoförleri arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Öğrenci velileri, okul servisinden köy içerisine gelmesini istediğinde, okul servisi çamura saplanıyor. Böyle olunca okul servisi öğrenciler ve traktör yardımıyla çamurda çıkarılabiliyor.


Köy sakinleri ise seslerini kimseye duyuramıyor. İki kez CİMER’e, 26 kez Büyükşehir Belediyesine başvurmalarına rağmen birçok başvuruları işleme bile konulmamış. CİMER havaleli valilik, Siverek Belediyesi ve yetkililerle yüz yüze ve telefonla yüzlerce görüşme yapılmasına rağmen sonuç değişmemiş.


Zihinsel engelli kız çocuğunun babası olan Hamit Demirtaş, "Biz kendimizden vazgeçtik, şehre gitmesek de olur. Ama bu çocukların suçu ne? Yetkililer gelsin bu çocukların halini görsünler. Sırf yol olmadığı için köyden sekiz ev Siverek'e ya da asfaltta ki köylere göç ettiler. Yol yapılmazsa bizde mecburen başka köylere göç edeceğiz. Cumhurbaşkanımız sesimizi duysun, bu çocukların vebali ağırdır"


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2274 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem