Okullarda İŞKUR Elemanı Olmazsa Olmazdır

Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği bu yol okullarda İŞKUR personeli çalıştırılmayacağı söylentilerinin eğitim camiasının motivasyonunu düşürdüğünü ileri sürdü.

Okullarda İŞKUR Elemanı Olmazsa Olmazdır
27 Eylül 2016 - 10:07

Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği bu yol okullarda İŞKUR personeli çalıştırılmayacağı söylentilerinin eğitim camiasının motivasyonunu düşürdüğünü ileri sürdü.

Açıklamada, "Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasını geride bıraktık. Sorunsuz bir eğitim öğretim yılı dilekleriyle başladığımız bu hafta içerisinde kulaktan kulağa dolaşan bir haber tüm eğitimcilerin ve idarecilerin neşesini kaçırdı. Bu sene okullarda İŞKUR personeli görevlendirmesinin kısıtlı bir sayıda yapılacağı ve bu yüzden birçok okula İŞKUR personeli gönderilmeyeceği haberi öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin motivasyonunu oldukça düşürmüştür. Etkili bir sınıf yönetimi gerçekleştirebilmek için sorunsuz olması gereken, önemli unsurlardan biri de sınıfın fiziksel durumudur. Eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için sınıfın ısısı, ışığı uygun bir şekilde ayarlanmalı ve sınıfta düzenli bir şekilde temizlik yapılmalıdır. Çünkü “eğitim” olarak tanımlanan davranış değişikliği ancak uygun ortamlarda gerçekleşir. Aksi takdirde öğrenci okula gelmekten rahatsızlık duyacak, temiz olmayan ve soğuk sınıflarda ders almak istemeyecek ve eğitim öğretim sürecinden psikolojik olarak uzaklaşacaktır.

Okullarda İŞKUR Personeli Olmazsa Ne Olur

Tuvaletler temizlenmediği için okulu sınıflara kadar giren ağır bir koku basar. Bununla birlikte çoğalan ve hastalık yayan mikroplar da cabasıdır.

Sınıflar süpürülüp silinmediği için etrafta sürekli toza sebep olan pis bir görüntüye maruz kalırız.

Sobalı okullarda öğrenciler gelmeden yakılıp ısıtılması gereken sınıflar soğuk bir şekilde öğrencileri karşılar.

Sınıfta montla oturan öğrenci, dersi montla anlatan öğretmen eğitim öğretim sürecine ne kadar katkı sağlayabilir?

Kaloriferleri kim yakar?

Okuldaki tadilat tamirat işlerini kim yapar?

Bunlara benzer sorular çoğaltılabilir.

Peki, öğretmen bu işlerin hangisine yetişebilir?

Tüm dikkatini eğitim öğretim sürecine vermesi gereken öğretmen sınıfları mı süpürsün?

Ders aralarında bile öğrencilerin sorularını cevaplamaya çalışan öğretmen tuvaletleri mi yıkasın?

Okul dışındaki saatlerini bile eğitim öğretim sürecini planlamaya ayıran, öğrencileri için yeni dokümanlar oluşturmak için bilgisayar başında saatlerce çalışan öğretmen kaloriferi sobayı mı yaksın?

Nöbet tutması gereken öğretmen o esnada sınıfın kırılan kapı kolunu mu onarsın?

Okul kütüphanesindeki işlerle ilgilenmesi gereken öğretmen sıraların üstündeki bir karış tozu mu silsin?

Biz Siverek Türk Eğitim Sen ailesi olarak kulaktan kulağa dolaşan bu haberin asılsız bir haber olduğu düşüncesindeyiz. Çünkü böyle bir durum eğitim öğretimi olumsuz bir şekilde etkileyecek; öğrencilerimizin ders başarısını ve öğretmenlerimizin motivasyonunu düşürecektir. Bu tarz kararların siyasetten, maddi kaygılardan bağımsız bir şekilde sadece vicdanın sesine bakılarak eğitim öğretim sürecine yararı olacak bir şekilde alınması taraftarıyız. Yetkililerimizin bu konuda elinden geleni yapacağına ve en doğru kararı alacağına inancımız sonsuzdur. Siverek Türk Eğitim Sen ailesi olarak bu konuya en kısa zamanda açıklık getirilmesini diliyoruz"


Bu haber 4548 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü