Ölüm Yolu Ne Zaman Çevre Yolu Olarak Düzenlenecek ?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden geçen halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu ile ilgili BİMER’e yapılan şikâyet ile ilgili cevap geldi.

Ölüm Yolu Ne Zaman Çevre Yolu Olarak  Düzenlenecek ?
03 Kasım 2016 - 08:38

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden geçen halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan onlarca kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunun çevre yolu olarak şehir dışına çıkarılması ile ilgili bir vatandaşın BİMER’e yaptığı başvuru sonucunda Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nden cevap geldi.

Gelen cevapta şu ifadeler kullanıldı

T.C Başbakanlık iletişim Merkezi (BİMER)’e yapmış olduğunuz … sayılı başvurunuz 26.10.2016 tarihinde Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü (Diyarbakır) tarafından cevaplanmıştır.

Siverek Kuzeydoğu çevre yolu proje çalışması devam etmektedir. Siverek kuzeybatı ve güney çevre yolu projesi için proje ihale hazırlığı başlamıştır. Söz konusu yolların projesi tamamlanıp yapımı bittikten sonra trafik kazaları büyük ölçüde azalacaktır”

Başvuru cevabında ihale sürecinin ne zaman başlayacağı, çevre yolunun ne zaman düzenlenmeye başlayacağı ve ne zaman tamamlanacağı ile ilgili bilgi verilmedi. Bahsedilen çevre yolu düzenlemesinin yıllardır söylendiği ve ama bir türlü gerekli adımların atılmadığı biliniyor

www.siverekgenclik.com


Bu haber 5076 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü