ÖLÜM YOLUNDA KAZANIN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI

Siverek Fırat Mahallesinde öğlen saatlerinde meydana gelen trafik kazasının ardından mahalle sakinleri kazanın gerçekleştiği yolu kapatarak eylem yaptılar.

ÖLÜM YOLUNDA KAZANIN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI
05 Ekim 2014 - 16:44




İlçenin Fırat Mahallesinde öğlen saatlerinde motosikletin arabaya çarpması sonrasında mahalle sakinleri caddeye sinyalizasyon sistemi kurulması için eylem yaptı. Çöp bidonları ve taşlarla yolu trafiğe kapatan mahalle gençleri polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmesi sonrasında etraftaki ev ve işyerlerine kaçtılar. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde meydana gelen kazanın ardından olaylar çıktı. Lastik yakan ve yolu kapatarak taş atan gruba polis müdahale etti. Siverek’in Fırat Mahallesi kavşağında meydana gelen kazada sürücü ismi ve plakası öğrenilemeyen motosiklet, seyir halindeyken ara yoldan çıkan E.C. hakimiyetinde bulunan 63 VV 723 otomobille çarpmış, kazada motosiklet üzerinde bulunan M.M. ve R.E. yola savrularak yaralanmıştı. Kazanın ardından toplanan mahalle sakinleri kavşakta sinyalizasyon sisteminin bulunmaması nedeniyle yolda sürekli kazanın meydana geldiğini söyleyerek, yetkililere tepki gösterdi. Lastik yakarak yolu kapatan grup, polisin dağılma uyarılarına taş atarak karşılık verdi. Polis, kalabalığa göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan grup aynı yolun farklı bölgelerinde çöp kovalarını devirip, lastik yaktı. Yolu kapatarak, taş atmayı sürdüren eylemcilere Toma aracı ile müdahale edildi.

Grubun taş atması sonucu bazı vatandaşlar çeşitli yerlerinden yaralandılar. Mahalle sakinlerinden bazıları taş atan gruba tepki gösterdi.Yaklaşık 2 saat süren yol kapatma eylemi polis ekiplerinin vatandaşlarla diyalogları sonucu son buldu.

Eylemciler ile konuşan polis ekipleri yolu trafiğe açmaya ikna etti.Eylemcilerin çekilmesinin ardından polis ekipleri Toma ile yolda bulunan taş ve çöp bidonlarını kenara çekerek yolu trafiğe açtı.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 5055 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek