ÖNCE PASLAŞTI, SONRA GOL ATTI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıldönümünü nedeniyle tedbir alan polisin dağıttığı

ÖNCE PASLAŞTI, SONRA GOL ATTI
16 Şubat 2009 - 16:55
çikolata ve topları kapabilmek için izdihama neden olan çocuklar, bir saat önce pas attıkları Çevik Kuvvet ekiplerini maçtan sonra taşladı. Yollara barikat kurup, PKK ve Öcalan lehine slogan atan, güvenlik güçlerine taş ve molotoflarla saldırıp ilçeyi savaş alanına çeviren grup, polisin gazlı müdahalesi ile dağıtıldı.
Son günlerde sık sık korsan gösteri yapılacağı duyumlarının alındığı Viranşehir’de, daha önce eyleme gideceğinden kuşkulanan çocuklarla futbol maçı yapan polis, dün gece de aynı uygulamayı hayata geçirdi. Karacadağ Caddesi üzerinde toplanan çok sayıda çocuğa futbol topu dağıtıp, onlarla bir süre oyun oynayan polis, daha sonra çok sayıda çocuğun bölgeye gelmesi ve futbol topunun bitmesi üzerine çareyi çikolata dağıtmakta aradı.
Polisin marketten alıp dağıtmak istediği çikolatalardan kapmak isteyen çocuklar izdihama yol açtı. Çikolatalardan alabilmek için birbirini ezen çocuklar, burada polise yönelik sevgi gösterisinde bulundu.

Dün akşam saat 18.00'i gösterdiğinde ise Demirel Mahallesi’nde bir araya gelen PKK yandaşı çoğunluğu çocuk yaklaşık 150 kişi, çöp konteynerleri, Vatan Caddesi üzerinde çöp kontenyenleriyle yolu kapatıp, lastik ve tahtalarla oluşturdukları barikatı ateşe verip, PKK ve Öcalan lehine Kürtçe ve Türkçe slogan atmaya başladı. PKK yandaşları burada bir süre gösteri yaptıktan sonra sloganlar eşliğinde Viranşehir Kaymakamlığı’nın da bulunduğu Karacadağ Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Saat 19.00 sıralarında ellerinde Öcalan posterleri ve PKK’yı simgeleyen renklerin bulunduğu bez parçalarını taşıyıp, sloganlar eşliğinde Karacadağ Caddesi üzerine gelen göstericiler burada önlem alan polislerle karşılaştı. Viranşehir Kaymakamlığı’na 500 metre mesafede önlem alan polisi gören göstericiler, burada da slogan atmaya başladı. Yüzlerini poşu ile gizleyen göstericiler daha sonra, yanlarında bulunan taş ve molotofları polislere atmaya başladı. Polisin göz yaşartıcı ve biber gazı ile karşılık verdiği göstericiler ara sokaklara dağıldı. Bir süre sonra yeniden toplanan ve aynı caddenin farklı bir noktasında gösterilerini sürdüren gruba polis tekrar müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında yaşanan kovalamaca saat 21.00’e kadar devam ederken, olaylarda yaralanan olmadı.

FİLM GİBİ İZLEDİLER

PKK yandaşları ile polis arasında yaşanan çatışmayı birçok ilçe sakini de cadde üzerinde izleyerek takip etti. Polis panzerlerinin arkasında bekletilen çevik kuvvet polislerinin yanında gerginliği izleyen vatandaşlar, zaman zaman atılan taş ve molotoflara hedef olmamak için mücadele verdi.

POLİS, YOLDAN GEÇENLERİN ELLERİNİ KOKLADI

Göstericilerin dağılmasının ardından taş tarlasına dönen cadde üzerinde polis inceleme yaptı. Ara sokaklarda arama yapan polis, bu sırada yoldan geçen ve durumundan şüphelenen bazı kişilerin korsan gösteriye katılıp katılmadıkları ilginç yöntemle test edildi. Durdurulan kişilerin taş attığı için kirlenebilecek ellerini kontrol eden polis, aynı zamanda ellerini koklayarak molotof atıp atmadığını belirlemeye çalıştı. Elleri kontrol edilen çocuk yaştaki kişilerin eyleme katılmadıklarına kanaat getirilmesinin ardından serbest bırakılırken, gözaltına alınan kimsenin olmadığı gerginliğin yaşandığı cadde üzerinde polisin, geniş güvenlik önlemi ise devam ediyor.

KENT MERKEZİNDE DE EYLEM

Viranşehir’de gerginlik yaşandığı saatlerde Şanlıurfa kent merkezinde de PKK yandaşları lastik yakarak eylem düzenledi. Saat 20.00 sıralarında Devteşti Mahallesi Açıksu Caddesi üzerinde toplanan bir grup PKK yandaşı, PKK ve Öcalan lehine Kürtçe ve Türkçe sloganlar attıktan sonra yanlarında getirdikleri lastikleri ateşe verdi. Mahalle sakinlerinin ihbarının ardından bölgeye gelen polisleri gören göstericiler ara sokaklara dağılıp, karanlıktan da yararlanarak izlerini kaybettirdi. Yanan lastikler ise olay yerine çağrılan itfaiye görevlileri tarafından söndürüldü.


Bu haber 3282 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor