ÖNDER okullarda 28 Şubat ve Şehadet konulu seminer verdi

Siverek Önder İmam Hatipliler Derneği (Siv-Der) Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip lisesi ve Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip liselerinde 28 Şubat ve Şehadet konulu seminer verdi

ÖNDER okullarda 28 Şubat ve Şehadet konulu seminer verdi
02 Mart 2018 - 13:32

Siverek Önder İmam Hatipliler Derneği (Siv-Der) Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip lisesi ve Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip liselerinde 28 Şubat ve Şehadet konulu seminer verdi.

Siverek Önder İmam Hatipliler Derneği (Siv-Der) Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip lisesi ve Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip liselerinde, 28 Şubat ve Şehadet konulu seminer verdi. Seminere konuşmacı olarak Siverek Önder Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Gökkiyas katıldı. 28 Şubatta özellikle imam hatiplerin yaşadığı katsayı, başörtü zulmü ve yaşanan mağduriyetlere değinen Gökkiyas ayrıca Şubat ayının şehadet ayı olması hasebiyle Şubat ayı şehidi Malcolm x’ in hayatından bazı kesitler sundu.

Gökkiyas, Malcolm x’in içki, kumar, gasp ve madde bağımlılığı ile geçen gençlik yıllarından sonra hapse girmesi ve hapiste İslam ile tanışması ve hapisten sonraki yaşamındaki inanılmaz değişimine dikkat çekti. Malcolm x’in İslam için büyük bir İslami Mücadele gösterdiğine dikkat çeken Gökkiyas, “ Malcolm X, Amerika'da ezilen hor görülen ve köle olarak kullanılan zencilerin özgürlüklerine kavuşması ve asıl dinleri olan İslam’a kavuşmaları için mücadele vermiştir. Bu mücadelenin sonunda konferans salonunda sohbet vereceği sırada eşi ve çocuklarının gözü önünde acımasızca şehit edilmiştir. Aziz İslam dini, Boston sokaklarına esrarla uyuşan Malcolm Little'den, Şehid Malcolm x'i çıkarıyorsa, bugün bizler İslam’dan uzaksak bu İslam’ın kabahati değil bizim kabahatimizdir”

Gökkiyas seminer sonunda, gençlerin artık özlerine dönme vaktinin geldiğine ve gençlik dönemlerini namazla, Kur’anla, camiyle geçirmelerini, özellikle imam hatipli gençlerin bu misyona sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaparak seminerini tamamlandı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 4232 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor