Önder Siverek için hayırlı olsun

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Siverek Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Önder Siverek için hayırlı olsun
19 Kasım 2017 - 17:11

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Siverek Şubesi düzenlenen tören ile açıldı. İlçenin Hasan Çelebi Mahallesinde düzenlenen açılışa, Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ŞANİMDER) Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve dernek üye ve gönüllüleri katıldı.

Açılışta konuşan ŞANİMDER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı İslam coğrafyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Kırıkçı konuşmasında, “İslam ümmetinin bugün içinde bulunduğu durumun sebebi mezhepsel ve etnik ayrımcılıktan kaynaklanıyor. Bu sorunların aşılmasında STK’ların önemi büyüktür. İslam’ın özü olan vasat İslami anlayış ile sorunları aşabiliriz” dedi. .

İslam toplumunda İmam Hatiplerin önemine de değinen Kırıkçı, yeni yönetime basari diledi. .

ÖNDER Siverek Şube Başkanı Mustafa Sımak ise eğitim alanındaki çalışmalarına değinerek, “ Amacımız, İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları arasında karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik sorunlarını ortaya çıkararak bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmaktır” dedi. .

Program misafirlere yapılan ikram ile sona erdi. .

ÖNDER, 1958 yılında, o zaman ki ismiyle İstanbul İmam Hatip Okulu`nun 1951 girişli ilk mezunları tarafından 1630 sayılı Dernekler Kanunu`na göre, İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunlar Cemiyeti ismiyle kuruldu. Dernek Türkiye’nin birçok bölgesinde çalışmalar yürütüyor. .

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3154 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...