OTTÜSAD KURULDU

Yusuf KÜRKÇÜOĞLUOrganik Tekstil Tarım Üretici ve Sanayiciler Derneği (OTTÜSAD) Şanlıurfa’da kuruldu. Derneğin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan OTTÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah Gümüş, “OTTÜSAD, Şanlıurfa’da kuruldu ama

OTTÜSAD KURULDU
17 Mart 2007 - 21:05
sadece yerel bazda hizmet vermeyip tüm Türkiye’ye hizmet verecek. Diğer illerde şubeler açmayı planlıyoruz” dedi.
Abdullah Gümüş, Organik Tekstil Tarım Üretici ve Sanayiciler Derneği’nin gayesinin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Organik Tarımın sözleşmeli çiftçilik modeli ile uygulanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gümüş, yapılacak olan çalışmalarla organik üretimde ve sonrasında yönlendirme, eğitim, bilgilendirme, girdi temini, organik kontrol ve sertifikasyon çalışmaları gibi konulara destek vereceklerini anlattı.
Başkan Abdullah Gümüş, konuşmasında şunları söyledi; “Organik tarımın her aşamasında hizmet vereceğiz. Pazarlamada ürünün yurt içi ve yurt dışı pazarlara satılmasında, doğru fiyatla doğru alıcılara ulaşmasını sağlayacağız. Bu dönemde Harran, Siverek ve Suruç’ta organik pamuk projesinin pilot çalışmalarını yapacağız. Organik pamuğa büyük bir talep var, bu talep Şanlıurfa için büyük bir fırsat. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. GAP bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi organik tarım adına büyük bir potansiyele sahip. Yapacağımız yeni projelerle mevcut olan çiftçilik sistemine büyük bir alternatif oluşacaktır. Bunu yeni projelerle açıklayacağız.”
Organik tarımda destekleme ödemelerine de değinen Gümüş, organik tarıma desteğin mevcut tarıma olan destekten daha çok verildiğini belirterek, mevcut tarımla pamuğa 10 YTL. destekleme primi ödenirken, Organik pamuğa 13 YTL. ödendiğini söyledi. Gümüş, 13 YTL.’yi 20 YTL’ye çıkartmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti. Gümüş sözlerini şöyle tamamladı: “Organik tarım sektörünün gelişmesi ve kazanç sağlamak maksadıyla hem çiftçileri hem de sanayici ve pazarlama şirketlerinin derneğimize üye olmalarını istiyoruz. Hedefimiz 200-300 kişiyi derneğe üye etmektir.”
OTTÜSAD yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdullah Gümüş (Başkan), Akif Akbıyık, İsa Kızıldemir, Mahmut Nedim Ellidağ, Mustafa Canoğlu, Osman Baysal ve Yasin Yasak.


Bu haber 2544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü