PARKLARDA DAMLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Siverek Belediyesi, park ve yeşil alanlarda damlama sulama sistemi çalışması başlattı.

PARKLARDA DAMLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLECEK
29 Ağustos 2014 - 15:37

Siverek Belediyesi su tasarrufunda bulunmak için bazı park ve orta refüjlerde yağmurlama sistemine geçmeye başladı. Siverek Belediyesi, Şirinkuyu mahallesinde bulunan taziye evi bahçesinde ve orta refüjlerde dikilecek ağaçlar için damlama ve yağmurlama sulama şebekesi döşeme çalışmalarına başladı. İlçede kaldırım üzerinde dikilecek ağaçların sulanmasında daha önce kullanılan tanker araçlarla sulama yönteminin, su israfına ve trafikte tehlikeli olması nedeni ile yağmurlama ve yağmurlama sulama sistemi çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, ilçede yeşil alanlarda sulama için su israfını en aza indirmek ve daha modern bir sistem kullanmak için çalışma başlatıldığını söyledi.

Sistemin tüm yeşil alanlarda kurulacağını ifade eden Yılmaz, “Daha önce Şeyh Lütfü caddesinde bulunan orta refüjde damlama sistemi çalışması yaptık. Şimdi de parklarımızda ve yeşil alanlarda damlama ve fıskiye sistemi kurma çalışmalarımız başladı. Bu sistemle gerek su tasarrufunda bulunulması, gerek zamanında sulama yapılarak yeşil alanlarımızın korunması, gerekse de daha modern olması nedeniyle çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

(Belediye Basın Bürosu)


Bu haber 2418 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek