Parmakları Kopan Minik Ali'ye Sevk İşkencesi

ALİ LEYLAK ŞANLIURFA'da, kardeşiyle oynadığı sırada üzerine briket düşen 1.5 yaşındaki Ali Haydar Karalı'nın, sol elinin 4 parmağı koptu. Devlet Hastanesi'ne getirilen minik Ali'nin, mikro cerrahi

Parmakları Kopan Minik Ali'ye Sevk İşkencesi
09 Mart 2007 - 15:48
operasyon gerektiği için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ancak sevk işlemleri uzayınca kan kaybeden oğlu için endişelenen anne Rukiye Karalı, sinir krizi geçirdi. 1 saat süren işlemlerin ardından hastane bu kez ambulans tahsis etmeyince Ali, komşularının otomobiliyle Gaziantep'e götürüldü.


Dedeosman Mahallesi Serdar Sokak'ta oturan 24 yaşındaki Rukiye Karalı ütü yaparken, çocukları 3 yaşındaki Zeliha ile 1.5 yaşındaki Ali Haydar evin avlusunda oynamaya başladı. Bir süre sonra Ali Haydar'ın ağladığını duyan Rukiye Karalı, dışarı çıktığında merdiven kenarında korkuluk olarak bırakılan briketlerin oğlunun üzerine devrildiğini gördü. Rukiye Karalı'nın çığlıkları üzerine, komşuları 50 yaşındaki Nezif Deli ile 45 yaşındaki Fatma Kılıç yardıma koştu. Minik Ali komşularının otomobiliyle Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

OĞLUNUN ÖLDÜĞÜNÜ SANIP BAYILDI

Acil Servis'e getirilen Ali Haydar Karalı'nın sol elinde baş parmağı dışında kalan 4 parmağının kopma derecesine geldiği ve sağ elinde ezilme olduğu belirlendi. Plastik cerrahi müdahalenin ötesinde mikro cerrahi tedavi gerektiği için Acil Servis doktorları, Ali'nin Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesini kararlaştırırken, minik çocuğun elindeki kanama ise sargı beziyle durdurulmak istendi. Kan kaybı nedeniyle kendinden geçen çocuğunun öldüğünü zanneden annesi Rukiye Karalı, hastane koridorunda sinir krizi geçirdi. Türkçe bilmeyen ve Kürtçe ağıtlar yakarak, görevlilere yalvaran Rukiye Karalı'nın bu durumuna kimsenin müdahale etmemesi dikkat çekti. Minik Ali'nin sevk işlemlerini kendinde olmayan anne yerine komşuları Nazif Deli ve Fatma Kılıç takip etti. Uzun süre oda oda dolaşan ve sevk evraklarını imzalatmaya çalışan Nazif Deli, ''Bizimle ilgilenen yok. Komşumun çocuğu biz hayrımıza hastaneye getirdik. Bakın kanlar içerisinde kalmış çocuk ama kimse ilgilenmiyor. Herkes birbiri üzerine çocuğu atıyor'' diyerek tepki gösterdi.

AMBULANS VERİLMEDİ

Damar giriş yolu bulunamadığı için serum takılamayan ve sevk işlemleri 1 saatte tamamlanan Ali'nin Gaziantep'e gönderilmesi için bu kez ambulans aranmaya başladı. Ambulans tahsisi yapılmayınca çok öfkelenen Nazif Deli, Ali Haydar Karalı'yı otomobiliyle Gaziantep'e götürmek üzere hastaneden çıktı. Ancak, hastane bahçesinde Fatma Kılıç'ın kucağındaki bebeğinin hareketsiz duruşu ve kan kaybettiğini gören anne Rukiye Karalı bu kez, ''Oğlum öldü'' diye ağlayarak yeniden acil servise dönerek müdahale edilmesini istedi. Gözyaşlarına boğulan anneyi ikna eden komşuları, zaman kaybetmemek için Gaziantep'e hareket etti.

AVLUDA PARMAK ARADILAR

Olayı duyduktan sonra Karalı Ailesi'nin evine giderek 3 yaşındaki Zeliha Karalı'yı yalnız bırakmamaya çalışan komşuları ile briketlerin kırıldığı avluda, Ali Haydar Karalı'nın koptuğu söylenen parmaklarını aradı. Ancak daha sonra durumu öğrenip aramaya son verdiler. Seyyar satıcılık yapan ve olayı saatler sonra öğrenen baba Abdullah Karalı, otobüsle Gaziantep'e gitti.

Tedavisine Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam edilen küçük çocuğun, sinir damarlarında kopmalar olduğu için parmaklarının dikileceği ancak elini bundan sonra rahat hareket ettirememe riski bulunduğu belirtildi.

Şanlıurfa Devlet Hastanesi yetkilileri ise bu konuda açıklama yapmadı


Bu haber 3784 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması