Peygamberimize hakaret eden oda TV'ye tepki

​Eğitim-Bir-Sen Siverek eski Temsilcisi Fikret Aslanparçası, İslami değerlere ve Peygamber Efendimize hakaret eden oda TV’yi kınayarak savcıları göreve çağırdı

Peygamberimize hakaret eden oda TV'ye tepki
27 Aralık 2018 - 16:03

Eğitim-Bir-Sen Siverek eski Temsilcisi Fikret Aslanparçası, her fırsatta Peygamber Efendimize ve İslami değerlere saldırmaktan geri durmayan oda TV'ye tepki gösterdi. Oda TV'yi tüm Müslümanlardan özür dilemeye davet eden Aslanparçası, savcıları da göreve çağırdı.


Oda TV’de yayımlanan yazıda İslam'ın şiarlarından "cihad" kavramının çarpıtılarak İslam'a ve Peygambere hakaret edildiğini hatırlatan Aslanparçası, Allah yolundaki her türlü faaliyet ve hareketin adı olan ‘Cihad’ terimini savaş ve kan ile bağdaştırıp, İslam’ı bir vampir gibi göstermeye çalışan malum zihniyeti kınadığını belirtti.


Aslanparçası, "Meraklısı ve tutkunu oldukları batılı efendilerinin dillerinde ‘kutsal savaş’ (holy war) şeklinde tercüme edildiğinden olsa gerek efendilerine hizmet etmede geri kalmadıklarını dikkatle izliyoruz." dedi.


"Cihad;  Allah’a inanmış Müslümanların şevk kaynağı,  hakkı üstün ve hakim kılmak için gayret sarf etmektir"


Aslanparçası, "İslamiyet'i silah zoruyla yayılan bir din olarak gösterme gayretinde olan emperyalist katil Batı’nın iftirasını,  ancak oda TV adlı gezici zihniyet dışa vurabilirdi.  Küfür çalışıyor boş durmuyor. Biz Müslümanlar olarak şuna inanıyoruz ki cihad; Allah’a inanmış, Müslümanların şevk kaynağı,  hakkı üstün ve hâkim kılmak için gayret sarf etmektir. Başka bir ifadeyle cihad, İslam'ın aksiyon yönüdür, onun hamle gücüdür. Cihadı savaştan ibaret göstermeye çalışan malum zihniyet, hakikati ifade etmediği gibi cihadın Kur’an ve sünnette verilen mana ve muhtevası bakımından da habersizdir." ifadelerini kullandı.


"Cihad kelimesinin karşılığı sadece savaş değildir"


İslam literatüründe cihad teriminin anlamına dikkat çeken Aslanparçası, "Cihad;  gayret etmek, çalışmak gibi manalarına gelir. Cihad; kalp, dil, el, mal, can, kültür, ekonomi, gibi her türlü vâsıta ile yapılabilir. Cihad kelimesinin karşılığı kesinlik sadece 'savaş' değildir. Allah yolunda savaşmak da bir tür cihad olmakla beraber cihad kelimesi, Allah'ın dinini her tarafa ulaştırmak, insan onurunu yüceltmek için yapılan her türlü faaliyet ve hareketin adıdır aynı zamanda. İslam’ın başlangıcıyla beraber var olmaya çalışan bu Ebucehil kafalılar, İslam durdukça da kinlerinde kudurup İslam düşmanlığına elbette devam edeceklerdir. Bilmiyor olmaları imkânsız, bildiklerinden adımız gibi emin olmamıza rağmen tekrar hatırlatalım:  İslâm barışı esas alır. Bunun en büyük delili şudur: Kur’an-ı Kerîm, Müslümanlar aleyhine çok ağır şartlar ihtiva eden Hudeybiye Antlaşmasına, ‘Feth-i Mübîn’ (apaçık bir fetih) ismini vermiştir. Ve bu fetih, Kur’ân-ı Kerîm’deki sürelerden birinin ismi olmuştur." ifadelerini kullandı.


"Müslümanlar, hizmet için cihad ederken  gayrimüslimler ve özellikle sömürgeci ülkeler, kutsal olmayan savaşlar yapmıştır"


Hazreti Peygamberin cihad anlayışına vurgu yapan Aslanparçası, "Hazreti Muhammed, herhangi bir askerî birliği sefere gönderecekleri zaman kumandana, Allah’a karşı takvalı, yanındaki Müslümanlara karşı hayırlı olmasını ve iyi davranmasını tavsiye eder, zulmetmemeyi tavsiye ederdi. Tarih bilgilerinin de ‘sıfır’ olduğuna inandığımız bu zevatlar, maalesef pervasızca haber yapmaktan da çekinmiyorlar. Müslümanlar, hizmet için cihad ederken, gayrimüslimler ve özellikle sömürgeci ülkeler, ‘Kutsal olmayan savaşlar’ yapmıştır. Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika'yı kana bulamıştır. Üçüncü, dördüncü dünyanın müsebbipleri kimlerdir? Bir zahmet bunu da bir haber yapsınlar. Tabi ki efendilerinden izin alabilirlerse bunu haber yapabilirler. ‘Coğrafî keşif’ adı altında Asya, Afrika ve Amerika'daki hammadde kaynaklarının keşfedilmesi ve bu verimli ülkelere seferler düzenleyip o ülke insanlarını köleleştirmeleri, bazılarının savaş felsefesini ortaya koymaktadır." dedi.


Oda TV ve yazarı ile ilgili cumhuriyet savcılarını göreve davet eden Aslanparçası, "Oda TV ve yandaşları, bozuk ve kokuşmuş zihniyetlerinin yok oluşunu örtbas etmek için yoğun bir propaganda çırpınışı içindedir. Onların bu propagandalarının etkisiyle olsa gerek ki, 'cihad' denildiğinde bazılarının ilk hatırına gelen, İslam'ı reddeden her kâfiri boğazlamaya hazır, elinde kılıç barbar bir Müslüman tasavvurudur. Cihad konusunu ders kitaplarına girdiğini bahane edip İslam'a hücum eden oda TV’li yazar Nazif Ay ve kokuşmuş zihniyetini kınıyor, Müslümanların inancını rencide eden bu haber üzerine savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye belirtti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





Bu haber 2048 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...