PROF. DR. KAMİL TURAN'IN CENAZESİNDE GERGİNLİK GÖZLERDEN KAÇMADI

Kocatepe Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazı öncesi tabutun önüne gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

PROF. DR. KAMİL TURAN'IN CENAZESİNDE GERGİNLİK GÖZLERDEN KAÇMADI
18 Aralık 2007 - 22:51
arasındaki mesafe dikkat çekti.

Demokrat Parti Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Turan’ın cenazesi, siyasiler arasında ilginç görüntülere sahne oldu.
Kocatepe Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazı öncesi tabutun önüne gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki mesafe dikkat çekti.

Demirel’in hemen arkasında duran Bahçeli tüm ısrarlara rağmen Demirel’in yanına gelmemek için direnerek selam vermezken, arkasında durduğu söylenmesine rağmen Demirel de dönüp Bahçeli ile selamlaşmadı.

Bahçeli ön sıraya geçmek zorunda kalınca Demirel’in elini sıkarak selamlaşmak zorunda kaldı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise Demirel ve Bahçeli’nin olduğu yere gelmeyerek yandaki cenazenin önünde uzak bir mesafede saf tuttu.

Ağar, namaz biter bitmez de kimseye selam vermeden hızla camiden uzaklaştı. Demirel, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından DYP’de yaşanan Genel Başkanlık yarışında, kendisine rağmen Tansu Çiller’i desteklemesi nedeniyle arası açılan eski bakanlarından Necmettin Cevheri ile dün kolkola girdi.

Demirel o dönem Cevheri için "sırtımdan hançerledi" demişti. Hançer olayının anımsatılıp "Cenaze töreninde Sayın Demirel düşman çatlattınız" sözüne Cevheri, gülerek, "Düşmanlık yoktu ki" karşılığını verdi.

Cevheri, "Tamamiyle bir yanlış anlamadan hareketle söylenmiş sözlerdi. O zaman biz de kendi hudutlarımız içinde bir hançerlemenin olmadığını anlatmaya çalıştık" dedi

Bu haber 3627 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek