Şanlıurfalılar cuma namazını kılmanın sevincini anlattı

Uzun bir aranın ardından yeniden camide namaz kılmanın sevinç ve heyecanını yaşayan Şanlıurfalılar, caminin ve cemaatin önemini bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Şanlıurfalılar cuma namazını kılmanın sevincini anlattı
29 Mayıs 2020 - 15:56

Uzun bir aranın ardından yeniden camide namaz kılmanın sevinç ve heyecanını yaşayan Şanlıurfalılar, caminin ve cemaatin önemini bir kez daha anladıklarını ifade etti.
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da, Coronavirus salgın hastalığından dolayı yaklaşık 2,5 aydır camilerde cemaatle namaz kılınamıyordu.


Türkiye’de normalleşme planları ile birlikte ilk cuma namazı, sosyal mesafe kurallarına uyularak Şanlıurfa Valiliği tarafından belirlenen cami ve alanlarda kılındı.


En kısa zamanda yeniden omuz omuza namaz kılmak istediklerini belirten vatandaşlar, camilerin açılmasından dolayı mutlu ama omuz omuza namaz kılamadıkları için hüzünlü olduklarını ifade etti.


Seccadelerini alıp camiye gelen vatandaşlar, duygularını İLKHA’ya anlattılar.


“Rabbimiz bize daha güzel cumalar göstersin”


Camide yeniden namaz kıldığı için sevinçli olduğunu belirten Fatma Kaya, “Cuma namazı kılındığı için çok mutluyum, sevinçliyim. Cemaatin birbiriyle olan soğukluğu içinde çok üzgünüm. Kıyameti bu dünyada yaşadık. Allah inşallah tevbesi kabul olanlardan eyler. Rabbim daha güzel cumalar eyler inşallah. Rabbim tekrar cemaatimize omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin. Daha güzel cumalar göstersin.” temennisinde bulundu.


“Namazımızı camide kılmamak bizi çok üzüyordu”


Camilerin kapalı olmasından dolayı Müslümanların bu durumdan ders çıkarması gerektiğini ifade eden Mustafa Karataş, namazları camide kılmamanın kendilerini üzdüğünü söyledi.


Karataş, “Cuma vakti gelirken namazımızı camide kılmamak bizi çok üzüyordu. Bu durumdan inşallah kendimize ders çıkarırız. Çünkü cumanın önemi çok büyüktür. Kılındığı zaman insan ferahlıyor, ibadetini yaptığın zaman daha güzel oluyor. Bu cuma namazlarımızın devam etmesi için insanların mesafeye uyması gerekiyor. Bu mesafelere uymazsak biz cuma namazlarını maalesef göremeyeceğiz, insanlarla özlem içerisinde olacağız. Mesafeleri korursak, insanlar üstüne düşen görevleri yaparsa inşallah daha güzel günler göreceğiz. Herkesin cuması mübarek olsun.” diye konuştu.


“Cuma namazını Halilürrahman’da kılmak için iznimi uzattım”


Kocaeli’nden Şanlıurfa’ya geldiği ve Halilürrahman Camii’nde namaz kıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Birol Denli, şunları söyledi:


“Kocaeli’nden buraya hasta ziyareti için arefe günü özel izinle geldim. Bu süreç içerisinde namazların tekrar camide kılınabileceğini duyduğum için ve bu namazı da Halilürrahman’da kılmak için iznimi uzattım.  Uzun bir aradan sonra cuma namazını kıldığımız için her şeyden önce âlemlerin Rabbine sonsuz selam ve şükürler ediyorum. Tüm İslam âlemine imanla, Kur’an’la, sağlık ve sıhhatle namazlarımızı daimî olarak eda etmeyi diliyorum.  Bu süreç içerisinde halkımızın sağlığı için alınan tedbirlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”


“Cuma namazı kılmak insanı ferahlatıyor”


Uzun bir aranın ardından cuma namazı kıldığı için ferahladığını vurgulayan İbrahim Halil Aksoy, “Doğrusu cuma namazı kılmak insana bir güzel ferahlama veriyor. İki buçuk aydır Müslümanlar olarak camide, cemaatle namazımızı kılamadık.  Cuma namazı kıyamete kadar farz olunmuş bir namazdır. Coronavirus sebebiyle biz bu namazı kılamadık ve çok üzülüyorduk. Camilerimize gidemiyorduk. Bugün namazımızı kıldık ve içimize bir ferahlama geldi. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızda sosyal mesafe ve maske kuralıyla namaz kılmaya izin verdi. İnşallah namazlarımızı kılmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.


Camilerin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Balıklıgöl Dergâh Camii’nde görevli Suna Koyuncu, daha önce yaşanan kalabalıkların yeniden yaşanması temennisinde bulunarak cemaatin birbirine temas edip konuşamamasının kendilerini üzdüğünü belirtti.


“Cuma namazını kılamıyorduk diye üzülüyorduk”


Cuma namazı kılamadığı için üzüldüğünü ifade eden Mahmut Aslan, “Cuma namazını çok özlemiştik.  Cuma namazını kılamıyorduk diye üzülüyorduk. Bizlerde bugün Elhamdülillah bu vakitte mutlu bir şekilde namazlarımızı kıldık. Kılamadığımız cuma namazları da inşallah bu vesileyle Cenab-ı Allah bugün kıldığımız cuma namazıyla birlikte bertaraf edecektir. Coronavirus’ten de inşallah kıldığımız namaz vesilesiyle kurtulmuş oluruz.” diye konuştu.


“Bu virüs neden geldi? Bunu düşünmemiz gerekir”


İslam ülkelerinin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Saadet Partisi Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bakırcı ise, hassasiyetlerinden dolayı İLKHA’ya teşekkür etti.


Bakırcı, “İslam âleminin cuması mübarek olsun.  Bizim öncelikle düşünmemiz gerekiyor.  Bu virüs neden geldi? Bunu düşünmemiz gerekir. İslam ülkelerine baktığımız zaman kan ve gözyaşı içerisindedir.  ABD ve israil, İslam âlemini sömürmektedir. Yaş ve kuru beraber yanmaktadır. Bizim şapkamızı önümüze koyarak düşünmemiz gerekiyor. Bakıyoruz ki ahlaksızlıklar yayılmış, zina serbest, domuz eti serbest, bu ülkede eşcinsel evliliğin önü açıldı. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde, ‘Başınıza bir felaket gelirse dönüp amelinize bakın.’ buyuruyor. İnsanlarımıza bakıyorsunuz, merhamet diye bir şey kalmamış.  Bu ülkede sıla-ı rahim bitmiş. Bizim Kur’an ve sünnet ölçüsünde düşünmemiz gerekiyor.  Allah Resulü veda hutbesinde ümmetine iki şey bırakmıştır. Biri Kur’an diğeri ise Sünneti Seniyye’dir.  Bizler bu iki emanete sarılsak yolumuzu şaşırmayız.” dedi. (İLKHA)


Bu haber 1365 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü