Saadet Partisi seçim bürolarına yönelik saldırıyı kınadı

Saadet Partisi Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi, Birecik'te seçim bürolarına yönelik yapılan saldırıyı kınayarak sağduyu çağrısı yaptı.

Saadet Partisi seçim bürolarına yönelik saldırıyı kınadı
28 Mart 2019 - 06:44

 


Saadet Partisi Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Kasım Karadaş yayınlamış olduğu basın açıklamasında Birecik’te seçim bürolarına yapılan saldırıyı kınadı.


Yapılan saldırının ardından seçim bürolarının kullanılmaz hale geldiğine değinen Karadaş, " Son günlerde partimize yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Birkaç gün önce partimizin Birecik seçim bürosu önünde yapılan silahlı saldırı tazeliğini korurken, önceki akşam Birecik büromuza kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tekrar saldırı gerçekleşti. Bu saldırıda camların kırılması ve partimize ait bayrak, afiş gibi araç gereçlerin yağmalanması sonucu Birecik seçim büromuz kullanılamaz hale geldi." ifadelerini kullandı.


İktidarın kullandığı dilin provakatif eylemlere zemin hazırladığını ileri süren Karadaş, "İktidar partisinin kullanmakta olduğu çatışma dili taraftarlarını kin ve öfkeye, saldırı ve şiddete sevk etmektedir. Gerek cumhurbaşkanımızın gerekse de içişleri bakanımızın muhalefeti topyekûn terörize etmesi ülke genelinde bir gerginlik oluşturmakta, bu gergin ortam ise bazı provakatif eylemleri beraberinde getirmektedir.


"Yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz


Siyasi partilere sağduyu çağrısında bulunan Karadaş, "Bizler Saadet Partisi olarak yeryüzünde yaşayan tüm insanların barış, huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin etmek amacıyla gece gündüz demeden canla başla çalışmaktayız. Tarihin hiçbir döneminde şartlara teslim olmadığımız gibi bugün de baskılara, tehditlere ve saldırılara boyun eğecek değiliz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek adına Türkiye’de mevcut bütün partilerin mensuplarını söylemlerini yumuşatmaya, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı saygılı olmaya; başta Birecik olmak üzere tüm halkımızı da itidale, sağduyuya ve aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz. Yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, kullanılan öfke dilini, çatışma üslubunu milletimizin takdirlerine bırakıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 1822 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü