ŞANLIURFA DAHA İYİ TANITILACAK

ABDULKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ( BASIN DANIŞMANLIĞI )Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret etti…. “Ülkesel Profesyonel Turist Rehberliği” sınavında başarılı olan rehber adayları, Mesleki Eğitim Kursunun ilk günü olan

ŞANLIURFA DAHA İYİ TANITILACAK
27 Ocak 2008 - 15:26
25 Ocak 2008 Cuma günü , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda, eğitim görmeye başladılar. Rehber Adaylarının “ 7 ” aylık bir sürede Mesleki Eğitim Kursunu tamamlayacakları bildirildi.  
     Şanlıurfa Milletvekilleri ile birlikte bu kursun açılması için büyük çabalar sarf eden, Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN; İl kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, kültür  müdürü Selami YILDIZ’dan  kurslar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ; kursla ilgili olarak, 118 rehber adayından, 60 kursiyerin Urfalı olmasının, Şanlıurfa’nın tanıtılması açısından, çok önemli olduğunu,bunların fahri birer turizm elçisi olacağını belirtti. İl dışından katılan kursiyerlerin ise kursun tamamlanmasına kadar, memleketimizde ikamet edecek olmaları, Şanlıurfanın tanıtımı için büyük fırsattır dedi.  

     Rehber kursiyerlerinin kurs gördükleri, salonuna geçen Abdulkadir Emin ÖNEN, kursiyerlere; “Sizler genel kültür, yazılı-sözlü, yabancı dil, mülakat seçme sınavlarında başarılı olarak bu kursa katılmayı hak ettiniz. Bundan sonra sizleri büyük ve uzun bir maraton bekliyor. Sizler kursun sonunda, bitirme imtihanlarında da başarılı olarak ayrıldığınız takdirde, Profesyonel Turist Rehberliği Kimlik Kartı ile Ülkemizin turizm açısından tanıtılmasına büyük katkılarınız olacaktır. Hepinize başarılar dilerim” dedi.  

     Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN daha sonra Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü gezerek bilgiler aldı. 
 
 

                                                                ( Basın Danışmanlığı )

Bu haber 2703 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü