ŞANLIURFA DTP İL BİNASINA POLİS OPERASYONU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da DTP İl Başkanlığı'na düzenlenen polis baskınında terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile yasak yayınların yer

ŞANLIURFA DTP İL BİNASINA POLİS OPERASYONU
11 Aralık 2007 - 18:37
aldığı çok sayıda doküman ele geçirilirken, 2 kişi ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 Geçen cumartesi evindeki bilgisayarından video paylaşım sitesi Youtube'a PKK terör örgütünü övücü görüntüler attığı belirlenen 22 yaşındaki Mesut Altun'un ev ve işyerine baskın düzenleyen polis, buralarda çok sayıda yasa dışı yayın ile örgütsel doküman ele geçirmişti. Evinde bulunan ve PKK terör örgütü yanlısı yasak yayınlara DTP İl binasında bulunan kitaplıktan aldığını söyleyen Altun, ifadesinin ardından tutuklanmıştı.Altun'un ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'ndan çıkarılan arama kararı doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 15.00 sıralarında Karakoyun İş Merkezi'nde bulunan DTP il binasına geldi. İş merkezi çevresinin yaya trafiğine kapatılması ve çok sayıda çevik kuvvet polisinin çevre güvenliğini sağlamasının ardından parti binasına giren polisler burada arama yaptı. Yapılan aramada PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, yasak oldukları belirlenen dergi, kitap ve CD'ler ile bilgisayar kasası ile yazıcıya el konuldu. Ele geçirilen dokümanlar 3 koli içerisinde dışarı çıkarılarak parti binası önünde bekleyen sivil polis aracı ile Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada polisin baskını sırasında parti binasında bulunan ve isimleri açıklanmayan 2 kişi ise ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bu haber 3125 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü